Протягом січня «Київблагоустрій» демонтував більш як 100 незаконних тимчасових споруд

У січні поточного року демонтажні групи КП «Київблагоустрій» прибрали зі столичних вулиць 106 незаконних тимчасових споруд (ТС), – повідомляє прес-служба комунального підприємства.

За її даними, що містять статистику відділу контролю демонтажних робіт КП, найбільшими з прибраних протягом січня незаконних ТС виявились павільйони на вулиці Електротехнічній, 43-а та на вулиці Табірній, 46, павільйон “Шиномонтаж” на проспекті Валерія Лобановського, 61, а також низка літніх майданчиків при кафе-барах, зокрема, на Лісовому проспекті, 18, на вулиці Жилянській, 49, на Саксаганського, 52-а та на вулиці Антона Цедіка, 9.

Фото прес-служби КП “Київблагоустрій”

Крім того, протягом січня у Києві демонтовано низку незаконних ларьків та кіосків, кілька наметів для сезонної торгівлі, низку самовільних прибудов до будинків, лавку-автопричеп типу «купава», а також інші, у тому числі, дрібні тимчасові споруди, наприклад, незаконно встановлені на фасадах вхідні групи та сходи, що заважають руху по тротуарах.

Нагадаємо, минулого року комунальним підприємством та його підрядниками у Києві було демонтовано близько 1,3 тисячі незаконних тимчасових споруд. Загальна ж кількість демонтованих протягом чотирьох з гаком років (з вересня 2014-го) ТС всіх видів та розмірів склала близько 11 тисяч одиниць.

Фото прес-служби КП “Київблагоустрій”

У переліку демонтованого у період з вересня 2014 року по січень 2019 року – незаконні павільйони, ларьки та кіоски, всесезонні намети та шиномонтаж, торгівельні ряди з ролетів та кіосків, автокрамниці на колесах (купави), авто з продажу кави та фастфуду, літні майданчики при кафе, барах та ресторанах, незаконні огорожі, зупинкові комплекси з торгівлею, самовільно встановлені кафе-прибудови до житлових будинків, гаражі, автомийки, складські приміщення та інші, у тому числі, дрібні тимчасові споруди, наприклад, лотки-стенди (штендери), шлагбауми та клітки для нелегального продажу баштанних.

фото прес-служби КП “Київблагоустрій”

Наразі у Києві – близько 5,2 тисячі законних ТС. Їхні власники зареєструвались у Департаменті містобудування та архітектури КМДА, уклали з містом відповідну угоду, сплатили пайовий внесок до столичного бюджету та, відповідно, отримали дозвільні документи КМДА, зокрема, інформаційні талони, які слугують офіційною перепусткою до легальної підприємницької діяльності на столичних вулицях.

Всі незаконні комерційні тимчасові споруди поступово демонтуються.

Next Post

12 київських священиків УПЦ МП перейшли в Православну церкву України

Чт Лют 7 , 2019
12 київських священиків колишньої Української православної церкви Московського патріархату перейшли в Православну церкву України. Про це повідомляється на сайті “Сегодня” з посиланням на Київську митрополію колишньої УПЦ МП Московський патріархат заборонив їм служіння “за ухилення в розкол”. Як повідомляє портал “Релігія в Україні”, зі списку випливає, що з колишньої УПЦ […]
церковь

Можливо ви пропустили?