Київ у 1930-50-х роках – як колись виглядав бульвар Шевченка

У мережі показали, як виглядав у 1930-50х роках Бульвар Тараса Шевченка у Києві, прокладений на початку 1840х років.

Про це розповів у своєму Telegram-каналі відомий київський екскурсовод Кирило Степанець.

Бульвар Тараса Шевченка раніше мав інший вигляд. Колись він називався – Бібіковський бульвар, на честь Київського військового губернатора Д. Г. Бібікова. Але у 1919 році був перейменований на бульвар Тараса Шевченка.

Бульвар Шевченка

Бульвар як міську вулицю прокладено в 1830 роках, уперше згадується 1834 року як Бульварне шосе. Фактично прокладений на початку 1840-х років відповідно до генерального плану Києва 1837 року.

Під час більшовицьких перейменувань вулиць міста 1919 року вулиця отримала назву бульвар Тараса Шевченка, на честь українського поета, письменника, художника Т. Г. Шевченка.

У році 1985 частину бульвару Тараса Шевченка між площею Перемог та Повітрофлотським шляхопроводом приєднали до колишнього Брест-Литовського проспекту, що тоді ж був перейменований на Проспект перемоги.

Бульвар Тараса Шевченка — єдина вулиця міста з перейменованих більшовиками у 1919 році, яка не змінила свою назву з набуттям незалежності України.

Бульвар Шевченка Бульвар Шевченка

Бульвар Шевченко Бульвар Шевченко

Бульвар-Шевченко Бульвар_Шевченка Бульвар_Шевченка

Next Post

Затопленi села. Як під Києвом було створене штучне море

Пт Кві 26 , 2024
На півночі від Києва розкинулось велике водосховище – Київське море. Створене штучно, має площу 922 квадратних кілометри. Це досить унікальне місце з власною екосистемою. Яке воно, Київське море? Водосховище було створене у 1964 році, і про історію його виникнення поговоримо трохи далі. Водойма має 110 км в довжину і 12 […]

Можливо ви пропустили?