Один з найстаріших комплексів Подолу: як виглядала знаменита садиба Дмитрієва

Завдяки архівним світлинам можна зануритися в атмосферу Подолу понад сто років тому та, зокрема, побачити, як виглядала знаменита садиба Дмитрієва, що розташовується на вулиці Хорива.

Світлини опублікували у Telegram-каналі київського екскурсовода “STEPANETS”.

За його словами, один із найстаріших садових комплексів Подолу побудували у 1830-1910 роках. Він складається із п’яти напівзруйнованих будівель на прикладі яких можна побачити, як змінювалася архітектура цього столичного району.

На початку 2010 років садибний комплекс хотіли знести, аби побудувати на його місці торговельний центр, проте касаційний господарський суд визнав садибу Дмитрієва комплексною пам’яткою архітектури й повернув її у власність територіальної громади міста Києва. Наразі садовий комплекс залишається занедбаним.

Садиба на Хорива або ж Садиба Дмитрієва — це комплекс XIX сторіччя, який складається із двох житлових будинків й одного флігеля на Подолі. Розташована на вулиці Хорива, 2-А, 2-Б, 2-Д поруч із церквою Миколи Притиска, позаду Житнього ринку.

Садиба Дмитрієва Садиба Дмитрієва Садиба Дмитрієва Садиба Дмитрієва Садиба Дмитрієва Садиба Дмитрієва

Next Post

Як виглядала Дарниця 100 років тому. Архівні фото Києва

Пн Тра 20 , 2024
Дарниця — територія Києва на лівому березі Дніпра. Ми покажемо вам архівні фото Києва. У давнину тут простягалися широкі луки, за якими стояв суцільний ліс, перерізаний річками, озерами та болотами. Як виглядала Дарниця на початку XX століття, нагадали автори спільноти “Спрага”: в Києві цікаво. Дарниця в давнину Одна з перших згадок про […]
Архівні фото Києва

Можливо ви пропустили?