Киян закликають приєднатися до відкриття нового парку в столиці

18 січня у Києві відбудеться акція, до якої закликають долучитися всіх мешканців столиці. На вул. Антоновича, 54 планують створити парк на місці колишньої забудови.

«В самому центрі міста, на вулиці Антоновича (колишня Горького), в 2006-му, збиралися побудувати чергове одоробло, гігантських масштабів. Почали рити котлован і несподівано на його місті виникло озеро. Забудовник пробує засипати, вживає різних заходів, але все марно – природа бере своє. Забудовник здається. Це було 15 років тому. З тих пір посеред бетонних джунглів існує оазис природи – озеро, а навколо дерева, які вже встигли вирости. Якщо глянути на супутникову карту то виглядає, як мініатюрна копія Центрального парку Нью-Йорку. Правда, ніхто не спішить приводити парк до такого вигляду, щоб там можна було гуляти. Територія обнесена парканом і всі хто про неї «знають» лише чекають коли ти довбане озеро нарешті висохне, бо ціна землі – величезна, 5га в самому центрі столиці», – пишуть в мережі.

Активісти планують відкрити доступ до цієї таємничої локації та встановити інформативні таблички навколо озера.

Фото: Ігор Пєтушков

Next Post

Для святкування Водохреща КП «Плесо» облаштувало в межах Києва 16 локацій

Чт Січ 16 , 2020
Цьогоріч для святкування Водохреща КП «Плесо» облаштувало в межах Києва 16 локацій. На кожній із них з 09:00 до 18:00 чергуватимуть рятувальники та працюватимуть медпункти. Зокрема, у Дніпровському районі: пляж «Дитячий» (біля каплички у Гідропарку); пляж «Венеція» (острів Долобецький); пляж «Передмістна Слобідка» (Гідропарк, навпроти Києво-Печерської лаври); пляж «Тельбін» (проспект Павла Тичини); пляж […]

Можливо ви пропустили?