Що потрібно для успіху інтернет-магазину?

 Унікальний товар, вигідна пропозиція, хороший сервіс? Так, все це, дійсно необхідно. Але є ще одна важлива річ. Це вміння перетворювати випадкових відвідувачів магазину на його палких прихильників.

Для того, щоб досягти цієї мети, існує СРМ для інтернет магазину. Це унікальна система, що допоможе вибудувати міцні, чесні, а головне, прибуткові стосунки зі своїми покупцями.

Що це взагалі таке?

СRM система допомагає провести клієнта по воронці продажу буквально за руку. І шлях від першого, холодного контакту до повторного замовлення буде логічним, простим та надійним.

СРМ

На кожного клієнта буде заведена окрема анкета зі всією необхідною інформацією. Ви будете знати, що саме цікавить відвідувача інтернет-магазину, що йому пропонували і які він рішення приймав. Отримаєте нагадування про дні народження членів його сім`ї. Також в клієнтській картці буде збережене все листування, інформація про телефонні дзвінки та зворотній зв’язок.

В базі можна запланувати коли, які кроки необхідно зробити, щоб зацікавити клієнта, і прямо з програми є можливість здійснювати дзвінки та писати листи.

Чому це важливо?

Для того, щоб багато продавати, важливо розуміти, хто саме ваш клієнт. І це повинні бути не загальні формулювання, потрібен індивідуальний підхід до кожного клієнта.

Але якщо клієнтів багато? Як прослідкувати щоб кожен отримав саме ту пропозицію, яку потрібно? Завдяки CRM-системі. В неї вже вбудовані канбан картки.

Кожен покупець розглядається як окремий проект з різними стадіями. На початку це просто зацікавленість, потім спілкування з менеджерами, або чат-ботами. Після виявлення потреб клієнта йому потрібно запропонувати саме той продукт, який його зацікавить. На першому замовленні історія відносин з клієнтом не закінчується, а лише починається. Оскільки необхідно отримати зворотній зв’язок та завоювати нового постійного покупця.

Таким чином навіть, якщо виникають певні негативні моменти, наприклад, проблеми з оплатою, доставкою, чи якістю товару, з ними легко впоратись та перетворити недоліки у переваги.

Такий індивідуальний підхід, коли клієнта буквально за руку проводять по всім етапам воронки продажу набагато збільшує вірогідність отримання лояльного та вірного покупця.

Чому старі методи маркетингу не такі ефективні?

Кількість інтернет-магазинів збільшується в геометричній прогресії. В всесвітній мережі можна купити все, починаючи від продуктів і завершуючи нерухомістю. Тому просто завантажити фотографії продукту і додали опис вже недостатньо. Виділятись краще уважним відношенням до клієнтів. Коли в магазині продають не іграшки для дітей від 2 до 5 років, а розваги для дівчинки Марійки, в якої влітку день народження, вона любить ляльки, іграшковий посуд і мріє про великий будиночок для своїх Барбі. Всю цю інформацію можна дізнатись за допомогою СRM системи.

Використовуйте сучасні методи маркетингу та спілкування з клієнтами. І вони віддячать за це гривнею.

Next Post

У голови КОДА підтвердився коронавірус

Вт Лют 23 , 2021
Глава Київської ОДА Василь Володін повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці, що у нього в вихідні підтвердився коронавірус – ПЛР-тест дав позитивний результат. Василь Володін переносить хворобу в легкій формі, без ускладнень, це дозволило йому обмежитися амбулаторним лікуванням і самоізоляцією. Він продовжуває виконувати службові обов’язки в дистанційному режимі. Команда КОДА, […]
Василь Володін

Можливо ви пропустили?