Штраф за використання генератора: кому загрожує та як уникнути

Через проблеми з електропостачанням, внаслідок обстрілів критичної інфраструктури України російськими окупантами, українці, які мають можливість, почали користуватися генераторами – теоретично, за неправильної їх експлуатації, можна отримати штраф, проте на практиці мало кого штрафують.

Генератор

Про це йдеться у матеріалі “Обозревателя”.

Так, поліція може виписати штраф за порушення Кодексу адміністративних правопорушень через, наприклад, зберігання понад п’ять літрів палива без ліцензії чи встановлення генератора на недостатньо від палива чи житлових приміщень на відстані.

Водночас на практиці за неправильне зберігання палива в Україні бізнес не штрафують, оскільки Кодекс розроблявся без урахування ситуацій, коли мало не кожному підприємству для виживання необхідно встановлювати генератор. Правоохоронці фактично зараз заплющують очі на відносно незначні правопорушення.

“Про чергову “зраду” зі штрафами за зберігання пального без ліцензії – повідомляю, що жодного штрафу на суб’єкти господарювання (крім, звичайно, АЗС, НПЗ та оптовиків) у період зими накладено не буде”, – пояснив голова податкового комітету ВР Данило Гетьманцев.

Разом з тим варто підкреслити, що не варто ігнорувати правила експлуатації генератора. Наприклад, від надмірного шуму допоможе позбутися спеціальна конструкція, що провітрюється, а також перенесення генератора в більш віддалене місце. Також не можна підключати без дозволу генератор безпосередньо до мережі. Він має працювати автономно.

Крім того, генератор необхідно розмішати на відстані шести метрів до найближчої стіни, на відкритому повітрі або у спеціальному вентильованому загородженні, адже при його використанні виділяється чадний газ.

Next Post

Під Києвом піймали зрадника, який винен в катуваннях патріотів

Ср Гру 28 , 2022
Служба безпеки України, яка раніше виявила колаборанта у Лимані, затримала зрадника, який допомагав росіянам викрадати учасників АТО під час окупації частини Київщини. Про це повідомляє прес-служба СБУ. Йдеться про мешканця селища Глібівка, який під час захоплення Вишгородського району підтримав російських окупантів і запропонував їм свою допомогу. Він “зливав” ворогу адреси місцевих жителів, що […]
СБУ

Можливо ви пропустили?