Киян закликали не привозити використані ялинки до зоопарку

Ялинка

Київський зоопарк закликав мешканців столиці не привозити на корм звірям використані після новорічних свят ялинки.

Про це йдеться на сторінці “Київзоо” у Facebook.

Зазначається, що ветеринари одноголосно забороняють використання новорічних ялинок в якості підкормки для мешканців зоопарку. Крім того, тварини отримують найкращі корми за індивідуальними раціонами.

«На жаль, одним з проявів несправжньої благодійності є намагання окремих городян привезти загиблі ялинки до зоопарку», – йдеться у повідомленні.

Фахівці звертають увагу киян на наступні факти:

  1. Інтенсивне вирощування ялинок для подальшого продажу призводить до застосування різних небезпечних речовин заради прискорення росту, привабливого вигляду та подовження терміну їх зберігання.
  2. Після знімання прикрас на ялинці зазвичай лишається вдосталь фрагментів дощику, конфетті, вати та інших небезпечних для тварин матеріалів.
  3. Використання сучасних ароматизаторів, барвників, хлопавок та штучного снігу з балончика залишає на гілках ялинки цілу гамму шкідливих речовин.

У зоопарку додали, що найкращим новорічним подарунком для чотирилапих та пернатих стане просто візит до зоопарку всією сім’єю.

Next Post

У КМДА знову перенесли на півроку впровадження електронного квитка в маршрутках

Пн Січ 4 , 2021
За попередніми планами єдиний електронний квиток мав запрацювати вже з 1 січня 2021. Нове розпорядження Київська міська державна адміністрація прийняла за день до Нового року – 30 грудня, повідомляється на сайті КМДА. Тепер міська влада планує запровадити електронний квиток до 30 червня 2021 року. Розпорядження №2079 опублікували на сайті КМДА. […]
єдиний квиток

Можливо ви пропустили?