Під Києвом піймали зрадника, який винен в катуваннях патріотів

Служба безпеки України, яка раніше виявила колаборанта у Лимані, затримала зрадника, який допомагав росіянам викрадати учасників АТО під час окупації частини Київщини.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Йдеться про мешканця селища Глібівка, який під час захоплення Вишгородського району підтримав російських окупантів і запропонував їм свою допомогу. Він “зливав” ворогу адреси місцевих жителів, що потенційно могли входити до руху опору. Зокрема – колишніх учасників антитерористичної операції на сході України.

За його інформацією росіяни вдиралися до помешкань українських патріотів та викрадали їх. Після цього потерпілих катували і примусово вивозили до Росії. Більше того, зрадник особисто брав участь у проведенні каральних рейдів на території району.

Відомо, що він спільно з окупантами увірвався до приватного будинку місцевого жителя, щоб незаконно затримати його. Під час “нальоту” зловмисник чинив фізичне насильство та погрожував дружині потерпілого вбивством.

Крім того зрадник розграбовував оселі громадян під виглядом “сприяння” матеріально-технічному забезпеченню окупаційних угруповань РФ. Так він “конфіскував” мікроавтобус у мешканця селища.

За допомогу він мав право вільно пересуватися по тимчасово захопленій росіянами території регіону. Власний автомобіль зрадник позначив знаками розрізнення підрозділів російських окупантів.

Після звільнення Київщини чоловік намагався переховуватись на території регіону. Проте його виявили та затримали. У нього вдома пройшли обшуки, під час який біло знайдено продуктові набори російського виробництва та мобільні телефони з контактами окупантів.

Зраднику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Він перебуватиме під вартою.

Next Post

Що робити, якщо у вас сезонна алергія?

Сб Гру 31 , 2022
З прекрасним весняним цвітінням і переходом до прохолодніших осінніх ночей з’являється пилок, від якого багатьох із нас сверблять очі та нежить. Більш ніж кожен шостий канадець страждає від сезонної алергії, також відомої як сінна лихоманка або алергічний риніт. Сезонна алергія може початися в будь-якому віці, але зазвичай виявляється на ранніх стадіях і […]
Сезонна алергія

Можливо ви пропустили?