У Житомир і Київ передали першу партію українських тест-систем

В Україні розробили першу партію з 600 тест-систем для діагностики зараження COVID-19. Собівартість однієї процедури тестування – 250 гривень, у зарубіжних аналогів – 370-450 гривень.

Про це в ефірі hromadske розповіла провідний науковий співробітник Інституту молекулярної біології Національної академії наук Оксана Півень.

Тест-системи передали в Центри громадського здоров’я в Житомирі і Києві. З їх допомогою медики діагностуватимуть COVID-19 методом ПЛР – він дає точніші результати, ніж експрес-тести.

Валідацію тест-систем провели в Британії, після цього перевірили їх роботу на зразках, які здали заражені коронавірусом українці.

За словами Оксани Півень, Інститут молекулярної біології розробив перші тести за рахунок наданих раніше грантів. Лише 24 березня держава виділила 350 тисяч гривень, які покрили виробничі витрати.

Next Post

Київська влада вирішила, як будуть ховати померлих від Covid-19

Пт Бер 27 , 2020
Спеціальна комісія з ліквідації надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації вирішила, як будуть проводити поховання померлих від коронавіруса жителів столиці. Так, згідно з рішенням комісії, ховати померлих від Covid-19 рекомендується в патологоанатомічних мішках. “Поховання померлих від гострої респіраторної хвороби COVID-19 … проводити в патологоанатомічних мішках”, – написано в протоколі.   […]
коронавірус

Можливо ви пропустили?