Усе про алергени: домашні тварини

Усе про алергени: домашні тварини

Якщо у вас вдома є нежить, свербіж або сльозяться очі або закладеність носа у ваших собак чи котів, не бійтеся – вам не потрібно відмовлятися від них. Нижче дізнайтеся більше про те, як ваші милі пухнастики можуть призвести до цих симптомів, і запам’ятайте поради щодо профілактики та лікування, які можуть мінімізувати ваші алергічні реакції – і все це без необхідності розлучатися зі своїми пухнастими друзями. Більше інформації: https://www.0532.ua/list/369230 .

Роздільник

Причини алергії на домашніх тварин

Подумайте, що у вас є хутро твариниалергія? Не зовсім. Всупереч поширеній думці, алергію на собак і котів може спровокувати не шерсть собак і котів, а білки, які містяться в їхній шерсті (мертвих клітинах шкіри), слині чи сечі .

Ці частинки часто прилипають до шерсті вашого вихованця, до якого ми часто торкаємося. Крім того, ці легкі частинки можуть потрапляти в повітря та захоплюватися вашою людиною та меблями у вашому домі.

Чи є різниця між алергією на собаку та алергію на кішку? Не по суті, але кішки викликають алергічні реакції набагато частіше. Це пояснюється тим, що коти можуть витрачати від 15 до 50% свого часу на догляд та вилизування своєї шерсті. Така поведінка котів, хоч і підтримує їх у чистоті, змушує їх виділяти більше лупи, ніж собаки.

Симптоми алергії на домашніх тварин

  • чхання
  • Нежить
  • Закладеність носа
  • Подразнення очей і горла
  • Свербіж шкіри, висип абовулики
  • Хрипи або закладеність грудей
  • Алергічна астма

Поради щодо профілактики алергії на домашніх тварин

  • РОЗУМНО ВИБИРАЙТЕ ДОМАШНИХ ТВАРИНІВ
    Перш ніж приймати домашніх тварин у свій дім, майте на увазі, що «гіпоалергенний«Породи собак і котів — не що інше, як маркетинговий міф — усі собаки та коти, навіть безшерсті породи, різною мірою виділяють алергени. Як альтернатива, людям, які часто страждають на алергію, варто розглянути можливість тримати риб або птахів як домашніх тварин.
  • СТВОРЮЙТЕ МІСЦЯ, БЕЗ ДОМАШНІХ ТВАРИН
    , хоч би нам хотілося обійматися з нашими собаками чи котами вночі, не пускайте їх у спальню, коли ви хочете заслужено відпочити від алергії. Подаруйте своїм домашнім улюбленцям затишний куточок у вашому домі, щоб назвати їх власною «спальнею», і зробіть його таким же привабливим і привабливим за допомогою іграшок, зручних лежаків для домашніх тварин, ковдр для домашніх тварин, води, ласощів тощо. Навчіть їх триматися подалі від м’яких меблів теж.
  • ПРОМИВАЙТЕ І
    ПОВТОРІТЬ Регулярно купайте свого вихованця, щоб уникнути накопичення алергенів у його шерсті. Доглядайте та розчісуйте їх щодня, щоб мінімізувати кількість алергенів на їхній шерсті, і обов’язково надягайте маску, коли ви доглядаєте за ними. Як альтернатива, замовляйте регулярні сеанси догляду за своїми домашніми тваринами у професіонала.
  • МИЙТЕ РУКИ
    Після того, як ви доторкнулися до домашньої тварини, не торкайтеся очей, рота чи носа, доки не матимете можливості ретельно вимити руки.
  • СКЛАДАЙТЕ ПЛАН
    Якщо ви схильні до алергії, пов’язаної з домашніми тваринами, радимо вам заздалегідь запитати члена сім’ї чи друга, чи є у них вдома пухнастий улюбленець, щоб ви були готові доалергіяліки, якщо ваші симптоми почнуть посилюватися під час вашого наступного візиту.

Next Post

У столиці можна отримати безкоштовну допомогу психологів і психотерапевтів

Чт Січ 5 , 2023
У столиці можна отримати безкоштовну фахову пораду та підтримку професійних психологів і психотерапевтів 👩🏼‍⚕️У разі звернення вам допомагатимуть досвідчені штатні спеціалісти комунальних клінік – дипломовані психіатри, психологи, психотерапевти. Тож можна не перейматися через те, що довірилися непрофесіоналам. 📞Телефон довіри (цілодобово): 0 800 50 12 12 044 541 04 04 044 […]

Можливо ви пропустили?