У Гостомелі закликають Кличка запобігти можливому розміщенню в місцевій лікарні евакуйованих з Китаю

Відповідне звернення місцеві депутати підписали сьогодні.

Влада селища Гостомель Київської області закликає київського міського голову Віталія Кличка запобігти можливому розміщенню на карантин в місцевій лікарні українців, які були евакуйовані з Китаю у зв’язку зі спалахом небезпечного захворювання – коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це йдеться у офіційному повідомленні на сайті Гостомельської селищної ради із посиланням на текст звернення, яке місцеві депутати підписали сьогодні, 18 лютого. З

окрема, відповідне звернення було прийнято у зв’язку з появою в ЗМІ інформації про те, що українців, які прилетять з Китаю, можуть помістити на карантин у Київську туберкульозну лікарню №2, яка знаходиться у Гостомелі.

«У даній лікарні немає належних умов і спеціальних відділень, які б убезпечили медичний персонал від загрози зараження коронавірусом. Багато медпрацівників закладу проживають у Гостомелі, й вони схвильовані, що можуть стати носіями хвороби серед жителів селища», – підкреслюють депутати.

Тому, враховуючи думку громади селища, депутати Гостомельської селищної ради вважають недопустимим розміщення евакуйованих громадян України з міста Ухань (провінція Хубей, Китай) в непристосованому для цього закладі. Звернення також адресоване голові Київської обласної ради Миколі Стариченку та міністру охорони здоров’я України 3оряні Скалецькій.

Літак для евакуації українців вилетить в Ухань сьогодні, 18 лютого, і повернеться до України у четвер, 20 лютого. У МОЗ заявили, що евакуації підлягають тільки люди, що не мають симптомів гострої респіраторної інфекції. Міністр охорони здоров’я України Скалецька сьогодні заявила, що громадяни, яких евакуйовано з китайського Уханя, перебуватимуть на обсервації (максимальній ізоляції), а не карантині.

Джерело

 

 

Next Post

У дні річниці Революції Гідності на Майдан вишли костюмовані "тварини" з закликами сфотографуватися (ФОТО)

Вт Лют 18 , 2020
У траурні дні річниці кривавих подій під час Революції Гідності на Майдан вийшли одягнені у костюми тварин люди з закликами сфотографуватися. Про це повідомляє кореспондент Київ Інформ Як відомо, сьогодні люди масово приносять квіти до меморіалів загиблим героям Небесної Сотні на вулиці Інститутській, де відбувалися масові розстріли учасників Революції Гідності […]
аніматори на майдани

Можливо ви пропустили?