Переміщення російських військ на українському кордоні тепер можна відстежити онлайн

пересування військ

В Україні запустили сайт 7.62 project, який відстежує пересування російських військ на кордоні України. Його засновницею та авторкою стала Марго Гонтар – міжнародна журналістка «Голосу Америки» та співзасновниця проєкту StopFake.

Про це повідомляє «Детектор медіа».

Задум проєкту з’явився в грудні 2021 року.

27 січня цього року проєкт вивели публічно в онлайн. Зараз працює тестова версія, яку планують покращувати. На сайті є тематичні новини та сторінка, на якій регулярно оновлюються дані щодо кількості та місцезнаходження російських військ.

Завдання проєкту, каже засновниця, – стати агрегатором, де буде збиратись максимально повна та актуальна інформація про пересування військ РФ поряд із кордоном України.

Це дозволить відчути реальні масштаби загрози і розвінчуватиме фейки і пропаганду Кремля щодо відсутності російських військ в Україні чи на кордоні.

«Тому ми вирішили, що важливо, щоб на старті проєкт був саме російською та англійською мовами – щоб протидіяти контенту кремлівських медіа та пропаганди. Українська версія вже в розробці», – пояснила Гонтар.

Вона зазначає, що наразі велика частина інформації надходить від самих свідків пересування — цьому сприяють соціальні мережі.

Раніше ми повідомляли, що під Києвом було знайдено старовинний курган

Next Post

В Києві у жінки вилучили автомобіль через несплату 13 штрафів

Вт Лют 8 , 2022
В Києві у жінки вилучили автомобіль через несплату 13 штрафів за порушення правил дорожнього руху. Сума штрафів становила 7 тисяч 167 гривень.Про це повідомила пресслужба Міністерства юстиції України у Facebook. Постанови про стягнення штрафів передано до Святошинського районного відділу Державної виконавчої служби. “Наразі автомобіль боржниці вилучений та перебуватиме на штрафмайданчику, допоки власниця не […]
штрафи

Можливо ви пропустили?