У Києві на смітник викинули архів відомого історика

архів
Фото: Короб Антон

На звалищі біля будинку видатного київського історика Віталія Ковалинського знайшли його архів. Родичі та спадкоємці викинули плоди праці історика на смітник.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook дослідник історії архітектури Антон Короб.

 “У лантухах з будівельним сміттям були викинуті слайди з світлинами закордонних подорожей, фотоплівки з різними подіями (60-річчя), двоє розбитих пар окулярів, одна надрукована світлина, етикетка з упаковки його книги “Київські мініатюри” тощо.

Спершу я звернув увагу на яскраві коробки з-під кубинських сигар, далі погляд перейшов на слайди з підписами: Мальта, Амьєн, Версаль, Неаполь, Іспанія. У голові промайнула думка: чи не Віталія Васильовича це рештки колекції? Й одразу помічаю його візитівки, квітанції з прізвищем Ковалинський”, – написав Короб.
За його словами, він вже зв’язувався з родичами Ковалинського та просив передати йому частину архіву. Однак ті не пішли на контакт та згодом просто викинули доробок історика разом з будівельним сміттям.
На щастя, у коментарях знайшлись небайдужі люди, які погодились відцифрувати архів. Також плівки, книги та слайди погодився прийняти музей історії Десятинної церкви.
“Шановний автор допису, зараз працівники фондів Музею історії Десятинної церкви якраз описують отримані нами матеріали з архіву Віталія Васильовича, деякі будемо публікувати на нашому сайті, якщо є бажання передати в державний музей знайдені речі, то ми приймемо”, – написали працівники музею.

Next Post

З'явилась можливість попереднього запису на вакцинацію від коронавірусу у МВЦ

Ср Чер 9 , 2021
Медичний портал для пацієнтів Helsi.me запустив попередній запис на вакцинацію від COVID-19 у Києві до Міжнародного виставкового центру. “Тепер всі кияни можуть записатись на щеплення на зручний час та не витрачати час на черги під сонцем або дощем”, повідомили у Helsi.me Попередній запис на вакцинацію наразі доступний лише у Києві. Щоб записатися […]
МВЦ

Можливо ви пропустили?