ДАБІ подала апеляцію на рішення суду щодо «будинку-монстра» на Подолі в Києві

дом монстр

Державна архітектурно-будівельна інспекція подала апеляційну скаргу на рішення Окружного апеляційного суду Києва (ОАСК) в справі щодо житлово-офісного комплексу в історичному центрі столиці, на вулиці Нижній Вал, 27/29. Скарга була подана 1 грудня, повідомила ДАБІ.

4 листопада ОАСК задовольнив повністю позов ТОВ «Пателі Лізинг», яке вимагає від ДАБІ сертифікату на об’єкт «Будівництво житлово-офісного комплексу з вбудованими приміщеннями громадського харчування та підземним паркінгом на вул. Нижній Вал, 27/29 у Подільському районі міста Києва (коригування)».

Суд зобов’язав ДАБІ виготовити та видати ТОВ «Пателі Лізинг» такий сертифікат, а також внести відомості про його видачу до Реєстру будівельної діяльності Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Під час судового розгляду в ОАСК у ДАБІ стверджували, що їхніх представників не допустили до огляду будівлі. У службі кажуть, що були позбавлені можливості здійснити процедурні моменти для перевірки документів та перевірити відповідність об’єкта проєктній документації, вимогам будівельних норм, стандартів і правил.

У грудні 2005 року Київрада передала ТОВ «Пателі Лізинг» в оренду на 5 років ділянку площею 0,35 га для будівництва житлово-офісного комплексу. У 2010 році оренду було поновлено ще на п’ять років.

У 2012 році ТОВ «Пателі Лізинг» отримало дозвіл на будівництво 8-поверхового будинку. Однак реально фірма побудувала 12-поверхову будівлю (ЖК «Подол Престиж»), яку охрестили «будинок-монстр на Подолі».

У 2019 році суд постановив знести чотири поверхи будівлі. Через рік рішення скасували.

Раніше ми повідомляли, що Київ готує логістичну базу для прийому вакцини від коронавірусу. 

 

Next Post

Албанські храми—древні сліди історії Азербайджану

Вт Гру 8 , 2020
Державний Центр Перекладу підготував відеоролик під назвою “Албанські храми – древні сліди нашої історії”, в основу якого лягли документальні свідчення про стародавню історію албан, їх багатовікове спільне проживання з тюрками-азербайджанцями і спільність культур, а також про передачу Албанської апостольської церкви в підпорядкування вірменській григоріанській церкві відповідно до указу імператора Миколи […]
Азербайджан

Можливо ви пропустили?