“Охоронний список Кличка” не допоміг садибі Маліна на Тургенівській. Охоронці кидали каміння в інспекторів КМДА

Садиба Мініна
Охоронець кидає камінням в інспектора КМДА; інший охоронець біля екскаватору. Фото зі сторінок Олександра Никоряка та Дмитра Перова.

Вночі 2 вересня до історичної садиби Маліна, що на Тургенєвській, 22, приїхала важка техніка. Очевидці, яким вдалося почути розмови робітників, кажуть, що ті готувалися остаточно знести будівлю — а на випадок протистояння з місцевими мешканцями екскаватор охороняли «молоді спортсмени».

Розбирати садибу почали ще місяць тому. Активізувалися ж роботи минулого тижня, після заборонного припису Департаменту міського благоустрою, який просто зірвали з дверей садиби, повідомляють у виданні “Хмарочос

Наразі будинок збираються остаточно зносити вже після того, як він потрапив до «охоронного списку», який ініціював міський голова Віталій Кличко.

Декілька днів тому Київрада підтримала запропонований ним мораторій на реконструкцію історичних будівель —  садибу на Тургенєвській внесли до списку 119 охоронюваних об’єктів.

Зазначимо, що поліція проігнорувала виклики й від інспекторів КМДА, які прибули на місце — зокрема, посадовців Департаменту благоустрою. А в представника Департаменту охорони культурної спадщини, яки почав фотографувати роботи за парканом, охоронці просто почали кидати камінням. Цей епізод потрапив на фото і згодом був оприлюднений на сторінці директора ДОКС Олександра Никоряка.

— Мінкультури проінформовано. Сподіваюся на оперативну реакцію поліції, яка має стати на захист інтересів громади міста, а не горе-забудовника! — написав Никоряк.

За словами Перова, пізніше до садиби дійсно прийшла представниця Міністерства культури, яка, втім, лише розпитувала, «що ж тепер робитиме міська влада і чому вона не реагує». Він також зазначив, що Департамент благоустрою, попри невиконання забудовником його вимог, й досі не видав доручення на демонтаж будівельного паркану.

Лише після візиту одразу трьох посадовців від КМДА та Мінкульту представник зубудовника запевнив, що «техніку зараз вивезуть». Щоправда, її просто перегнали на будівельний майданчик навпроти через дорогу.

Next Post

У Києві закрили один з входів на станцію метро "Позняки"

Пт Вер 3 , 2021
У Дарницькому районі столиці на проспекті Бажана закрили вхід на станцію метрополітену “Позняки” через проведення ремонтних робіт, які триватимуть до 18 вересня. Робітники вже демонтували старі сходинки, на місце завезли багато піску. Сам вхід закрили стрічкою і повісили оголошення, що до 18 вересня він буде закритий на ремонт. Пасажирам радять […]
Позняки

Можливо ви пропустили?