Скандальну проросійську викладачку із НПУ ім. Драгоманова відсторонили від занять

Євгенія Більченко
Професорку кафедри культурології та філософської антропології НПУ імені Драгоманова Євгенію Більченко відсторонили від викладання. Однак із університета її не звільнили. Натомість, рекомендують зосередитися на науковій діяльності.

Про своє відсторонення Більченко повідомила у коментарі hromadske.ua.

Більченко зазначила, що університет їй не надав жодного документального підтвердження щодо відсторонення від занять. Однак доступу до пар вона більше не має, адже її курси прибрали з розкладу.

«Університет повністю заблокував будь-які інформаційні контакти. Мені тільки усно було повідомлено, що я не звільнена, і я отримала підтвердження у вигляді заробітної плати. Від пар мене відсторонили. Офіційної причини документально я не отримала», — розповіла  Більченко.

Вона додала, що по документальні підтвердження в університет звертався її адвокат, однак відповіді так і не отримав. За словами Більченко, їй навіть не відомо, чи працює робоча група, яка має вивчати її ситуацію.

Викладачка зазначила, що наразі готує адвокатський запит, щоб отримати роз’яснення стосовно ситуації, яка склалася.

«Є спроба надати справі політичний оборот і від мовного цькування перейти до пошуку “неблагонадійної” інформації в моїх відкритих лекціях. Робоча група невідомих експертів з невідомих мені організацій пильним поглядом читає мої лекції й непохитною рукою виколупує з них Кремль», — написала Більченко у Facebook.

Інформацію про відсторонення Більченко підтвердив очільник Інституту філософської освіти і науки Іван Дробот.

«Її відсторонено від навчальної роботи. Але вона отримує зарплату, тому їй рекомендовано зосередитися науковій, навчально-методичній роботі — опрацюванні програм тощо», — зазначив Дробот.

Він зазначив, що робоча група, яка вивчала ситуацію із заявами Більченко, припинила свою роботу ще 5 лютого.

Раніше ми повідомляли, що в Києві зловили проплачених мітингарів “За канали Медведчука”.

 

Next Post

Уночі 459 одиниць спецтехніки очищали Київ від снігу

Вт Лют 9 , 2021
Станом на 8 ранку опади з різною інтенсивністю тривають уже більше 30 годин. Цієї ночі снігопад був особливо інтенсивним. До рясних опадів додався й вітер й хуртовина. «Упродовж ночі працювало 459 одиниць спецтехніки. Й 246 працівників у складі 39 бригад з ручного прибирання. Магістральні вулиці чистили колони спецтехніки», — повідомили у КК «Київавтодор». Через те, що опади не припиняються, розчищені дороги й тротуари швидко засипає […]
прибирання снігу

Можливо ви пропустили?