Восени у Києві та низці інших міст тарифи на гарячу воду й опалення виростуть на 30-40% — КМДА

Тарифи ЖКГ

Восени у Києві і низці інших українських міст тарифи на гарячу воду та опалення зростуть на 30-40%.

Про це сказав на брифінгу заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

Причиною посадовець назвав те, що 20 травня в Україні припинив діяти механізм покладання спеціальних обов’язків (ПСО) на постачання природного газу для підприємств теплокомуненерго. В результаті Нафтогаз змінив умови та ціну закупівлі газу, скасувавши механізм післяплати. “Зараз ціна стрімко зростає в порівнянні з минулим роком. Просто катастрофічний ріст ціни на природний газ.

Так, НАК Нафтогаз запропонував фіксовану ціну на тривалий період, але вона вища, ніж була в попередніх тарифах і на сьогоднішній день є об’єктивна передумова для перегляду тарифів і їх відносного збільшення” – сказав заступник голови КМДА.

У результаті вже з 1 жовтня Київтеплоенерго планує збільшити тарифи. Середньозважена вартість 1 гігакалорії тепла буде на рівні 2151,77-2433,90 грн/м кв (залежно від типу приєднання будинку), а тариф на гаряче водопостачання – 109,55-122,17 грн/м куб.

За словами заступника голови КМДА, у цей надзвичайно важкий і для теплопостачальників, і для споживачів період, доцільним було б використати на потреби виробництва теплової енергії для населення значно дешевший газ власного видобутку.

Джерело

Next Post

У Києві хочуть побудувати платну естакаду завдовжки 25 кілометрів

Пт Лип 23 , 2021
Проект вартістю близько 2,2 мільярда доларів ініціювали в транспортній корпорації з державного будівництва “Укртрансбуд”.  Про це повідомляє видання “Наші гроші“. Згідно з документом, естакада буде розташована над діючою гілкою залізниці, що проходить через Київ. Підкреслюється, що це “дозволить значно поліпшити транспортну ситуацію в столиці (вирішить проблему відсутності швидкісних автомагістралей і […]
естакада

Можливо ви пропустили?