Масштабні обшуки у корупціонерів в Україні. Брали хабарі на мільйони долларів

В різних містах України сьогодні спецслужби провели масштабні обшуки у корупціонерів медичних служб. Вилучено мільйони незаконно отриманих долларів.

Слідчі Державного бюро розслідувань виявили у керівниці Хмельницького обласного МСЕК Тетяни Крупи та її сина – керівника облуправління пенсійного фонду. Під час обшуків у родини хабарників знайшли лише готівкою майже $6 млн у різних валютах, – про це пише телеграм канал Дозвольте Доповісти.

Крупка

Сама посадовиця направо і наліво штампувала ухилянтів, а її син обіймає керівну посаду у Головному управлінні Пенсійного фонду України у Хмельницькій обл. Чоловік – колишній посадовець КРУ.

Крім коштів і документації з іменами та прізвищами ухилянтів вилучено документи, які підтверджують незаконну діяльність посадовців та відмивання грошей через різні бізнес-проєкти.

Цікаво, що чинивниця намагалася позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно. Певно хотіла, щоб хтось швиденько підібрав. Але не вийшло.

Ще одна цікава деталь. Тетяна Крупа, ставши депутаткою Хмельницької облради від “Слуги народу”, тиждень тому проголосувала проти звернення облради до всіх державних органів щодо процесу обміну полонених. Які там полонені, коли вдома такий скарб?

А тепер про “ягідки”. Сім’я Крупи володіє 30-ма об’єктами нерухомості у Хмельницькому, Києві та Львові. Також у них дев’ять елітних автомобілів, корпоративні права на 48 млн грн.

 

Тетяна Крупа

І це ще не все. Бо за кордоном у власності родини Крупи нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині на кілька мільйонів доларів. Також на закордонних рахунках сімейство хабарників накопичило майже 2,3 млн доларів.

І за це все Крупі світить лише 12 років. Щоправда з конфіскацією всього майна. Будемо сподіватися, що всі кошти підуть на потреби ЗСУ.

Цікаво, що “Слуга народу” Крупа є заслуженим лікарем України, членом депутатських груп “Медицина Хмельниччини”, “Єдність”, членом постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, освіти, науки, культури, релігії, молоді та спорту.

Корупція

Окрім хмельницької родини Круп «героями дня» стали схемщики з Харківщини та Києва.

Тут і підробка документів, і успішна діяльність посадовців МСЕКів, які фальшували діагнози. Схеми настільки масові, що можна стверджувати, що це потужно б’є по обороноздатності країни. На Харківщині та в Києві 13 персонажів “списали” близько 400 осіб із військового обліку. Вартість таких послуг становила від 2 до 5 тис. дол.

СБУ під час обшуків знайшли у «рішал» понад $500 тис і 80 тис євро. Тепер їм світить до 8 років позбавлення волі.

Уявіть обороти! Особливо враховуючи, що такі схеми працюють в усіх без виключення областях країни. І то – це тільки верхівка айсбергу.

Ловля таких «робін гудів», які прикривають людей від військової служби, може бути безкінечною. Це настільки «золота» тема, що складно собі уявити, що треба зробити з «мсеківцями» (а також, заодно – воєнкомами, влкшниками тощо), які паразитують на війні, аби це спинити.

Можливо ви пропустили?