У будівництві найчастіше використовують бетон і керамзибетон. Що ж це за матеріали, і в чому їх різниця?

Міцність, довговічність, якість будь якої споруди, починаючи від невеликої альтанки і закінчуючи великим будинком напряму залежить від якості матеріалів, які використовуються при будівництві. 

У будівництві найчастіше використовують бетон і керамзибетон. Що ж це за матеріали, і в чому їх різниця? Головна відмінність між ними полягає у складі та технології виготовлення.

Бетон

Найбільш популярний матеріал – бетон

Сфери застосування бетону напрочуд широкі. Це не лише створення фундаменту, але й для заливки підлоги, формування стін та балок. Це дійсно універсальний матеріал, без якого важко собі уявити будівельний майданчик. 

Загалом, бетон у своєму складі має 4 компоненти: цемент, вода, пісок та каменеві наповнювачі. Крім того, до суміші можуть додаватись пластифікатори.

Бетон по своїм властивостям дійсно незамінний будівельний матеріал. Він міцний, стійкий до вологи, витримує значні перепади температур. 

Проте, варто звернути увагу, шо існує декілька класів і марок бетону. Класифікація залежить від складу і щільності. Чим вищий клас бетону, тим він міцніший і довговічніший. 

Однак не для кожного виду будівельних робіт потрібен дороговартісний ультрависокоефективний бетон з міцністю понад 150 МПа. Для того, щоб обрати саме той клас бетону, який буде ідеально задовольняти потреби, краще всього звернутись за консультацією у фірми виробника. 

Керамзитобетон більш доступна альтернатива

Цей матеріал коштує дешевше, ніж бетон, але при виконанні деяких робіт успішно його заміняє. 

В цілому, керамзитобетон, крім нижчої вартості,  має цілу низку переваг .

  1. Має низьку теплопровідність, що дозволяє його використовувати для облаштування стін та підлоги. Приміщення буде тепле. 
  2. Матеріал легший за бетон, має пористу структуру, проте витримує значні навантаження. 
  3. Також керамзибетон успішно використовується для облаштування придомових і громадських територій. З нього створюють стежки, пішохідні зони.
  4. Звісно, вартість. Коли об’єми використання матеріалу значні, то нижча вартість дозволяє досить відчутно знизити витрати на будівництво. 

Звісно, керамзибетон має деякі недоліки. 

Зокрема при роботі з цим матеріалом потрібно потурбуватись про гідроізоляцію. Оскільки вологостійкість досить на низькому рівні. 

При виборі керамзибетона варто обов’язково проконсультуватись зі спеціалістами. Оскільки існує велика кількість його різновидів, кожен з яких підходить для виконання окремого виду робіт. Найбільш часто його використовують при будівництві приватних будинків і невеликих споруд. 

Важливо розуміти, що саме від того, наскільки якісним будуть будівельні матеріали залежить те, якою в результаті буде будівля. Тому варто довіряти лише перевіреним виробникам, продукція яких відповідає всім параметрам якості.

Next Post

Вибір надійної компанії для буріння свердловин під ключ у Київській області: Як зробити правильний вибір

Нд Чер 11 , 2023
“Ключові аспекти вибору надійної компанії для буріння свердловин під ключ у Київській області” Буріння свердловин під ключ у Київській області – серйозне завдання, яке потребує професійних навичок та досвіду. Вибір надійної компанії до виконання таких робіт має вирішальне значення задля досягнення успішних результатів. У цій статті ми розглянемо важливі аспекти, […]
Буріння свердловин

Можливо ви пропустили?