Архівні фото німецьких тролейбусів на вулицях Києва

В мережі опублікували архівні фото Києва на яких зображені німецькі тролейбуси, які використовувалися в столиці наприкінці Другої світової війни.

Фото опублікував ресурс “Спрага”: в Києві цікаво”.

Через брак тролейбусів у Києві навесні 1945 р. до столиці відправили 4 німецькі тролейбуси, які відкривали рух у Чернівцях і які німецькі війська, що відступали, спробували вивезти.

Повідомляється, що ці тролейбуси були виготовлені в Аугсбурзі (фірма МАН) у 1938 р. і відрізнялися від радянських суцільнометалевим кузовом та односхилими колесами провідного мосту. Також у салоні вони мали не дивани, а лавки.

Німецькі тролейбусі працювали в Києві лише 4 роки, після чого були передані до Дніпропетровська, де експлуатувалися ще деякий час.

Архівні фото Києва

Архівні фото Києва

Архівні фото Києва

Архівні фото Києва Архівні фото Києва

 

Next Post

Київ у 1918 році. Галерея унікальних історичних фото німецького фотографа

Сб Січ 20 , 2024
Як виглядала столиця у 1918 році: унікальні історичні фото Києва, зроблені німецьким військовим. У мережі показали, як виглядав Київ понад сто років тому, невдовзі після захоплення міста російськими більшовиками під час першої радянсько-української війни та приходу до столиці німецьких військ, запрошених Українською Центральною Радою у рамках Берестейських домовленостей. Цікаві фото з’явилися […]
історичні фото Києва

Можливо ви пропустили?