У центрі Києва екскаватор натрапив на надгробок могили генерала

могильний надгробок

Екскаваторники під час робіт в центрі Києва в п’ятницю, 18 грудня, випадково натрапили на могильний надгробок генерала імператорської армії, представника давнього аристократичного роду Євгена Спокойского-Францевича.

Про знахідку повідомив історик Тарас Чухліб на своїй сторінці в Facebook.

На місце знахідки відправився колега Чухліба з Інституту історії Національної академії наук України Олександр Алферов.Он вжив заходів для консервації і опису пам’ятки.

могильний надгробок

Чухліб зазначив, що Євген Спокойский-Францевич (15 березня 1835 – 9 липня 1907) отримав звання генерал-майора в 1892 році, через сім років був підвищений до генерал-лейтенанта. Рід Спокойских-Францевичей походить від литовської шляхти, його представники укладали шлюби з представниками козацького старшинського роду Кулябок-Корецьких.

 

Next Post

У метро будуть роздавати подарунки маленьким киянам

Сб Гру 19 , 2020
У Київському метро сьогодні, 19-го грудня роздаватимуть дітям подарунки  з нагоди Дня Святого Миколая. Про це повідомляє прес-служба столичної підземки. Повідомляється, що на кожній станції в метро маленьким киянам контролерибудут вручати книжечки-розмальовки про підземці. За словами глави столичного метро Віктора Брагінського, в книжечці дітки зможуть дізнатися про правила безпеки в […]

Можливо ви пропустили?