Як виглядав Дарницький вокзал сто років тому

У мережі з’явилося фото Дарницького залізничного вокзалу на початку ХХ століття.

Фото опублікував ресурс “Спрага: в Києві цікаво”.

На листівці зображений Дарницький вокзал в оточенні сосен. Окрім будівлі вокзалу та допоміжних споруд навколо лише хвойний ліс.

Станцію було побудовано в 1899 році, тож поїзди сполученням Київ-Полтава (рух відкрито в 1901р.) вже зупинялись на Дарниці. В 1914-17р.р. відкрився рух по залізничній лінії Дарниця-Чернігів.

Одночасно з відкриттям станції поблизу неї почали селитись залізничники та їхні сім’ї, спочатку з північного боку залізниці (селище Стара Дарниця, вулиця Лісова, зараз – Гродненська), потім – з південного (селище Нова Дарниця).

Дарниця початку минулого століття відома не лише як залізнична станція, а також як однойменна дачна місцевість.

Сосновий ліс у Дарниці нічим не поступався боярському чи ірпінському, сама ж Дарниця розташована на відстані лише 2 км від Дніпра.

Більше про історію Дарниці читайте за посиланням.

Дарницький вокзал

Next Post

Як виглядали киянки на початку ХХ-го століття. Архівні фото

Пн Чер 10 , 2024
В мережі з’явилися архівні фото киянок на початку ХХ століття в модних на той час вбраннях. Фото опублікував ресурс “Клуб корінного киянина”. На фото зображені жінки, які переміщаються по вулицях Києва переважно в прохолодну пору року. Ймовірно, жінки належать до середнього класу, оскільки одягнені у модні на той час вбрання. Початок ХХ […]
Архівні фото Києва

Можливо ви пропустили?