“Маленький Париж”: як виглядала вулиця Городецького у 1930-ті роки

У мережі показали атмосферне архівне фото перетину вулиць Хрещатик та Городецького у Києві, яке на той час називали “Маленьким Парижем”.

Про це пише сайт Апостроф.

Ріг вул. Хрещатик та вул. Городецького, 1930-і роки. Такий собі “маленький Париж“, – йдеться у повідомленні.

На Хрещатику 1939 року було відкрито головний універмаг Києва – ЦУМ. У 1955-1958 роках будівлю універмагу розширили, збудувавши крило з боку вулиці Хрещатик. У 1960 році в універмазі були встановлені ескалатори (тоді вони були тільки в метро). 1 лютого 2012 року ЦУМ було закрито на реконструкцію. Участь у реконструкції взяли понад 170 компаній. Бренд ЦУМ розробляла німецька компанія Landor, за архітектурні рішення відповідала британська компанія Benoy. Консультантом проекту був Філіп Де Бовуар, директор найстарішого паризького універмагу Le Bon Marche.

Вулиця Городецького

Next Post

Як виглядав Дарницький вокзал сто років тому

Вт Чер 4 , 2024
У мережі з’явилося фото Дарницького залізничного вокзалу на початку ХХ століття. Фото опублікував ресурс “Спрага: в Києві цікаво”. На листівці зображений Дарницький вокзал в оточенні сосен. Окрім будівлі вокзалу та допоміжних споруд навколо лише хвойний ліс. Станцію було побудовано в 1899 році, тож поїзди сполученням Київ-Полтава (рух відкрито в 1901р.) вже зупинялись […]
Дарницький вокзал

Можливо ви пропустили?