“Наш парад-2019”. Ветерани АТО організовують військовий марш у Києві замість скасованого

Учасник бойових дій, колишній гранатометник 95-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Олександр Погребиський, який балотується до Верховної Ради за списком “ЄС”, закликав ветеранів АТО вийти на альтернативний військовий парад замість скасованого президентом Зеленським.

Про це він заявив у вівторок, 9 липня, у відеозверненні в соцмережі Facebook, – повідомляє Новинарня.

Очолити такий парад пропонують командувачу ДШВ генерал-лейтенанту Михайлу Забродському, який теж балотується до парламенту за списком партії Петра Порошенка.

“Мені як учаснику військового параду 2016 року якось сумно стало. Для мене як військовослужбовця у 2016 році, коли я брав участь у параді – це було неймовірно. Тому що ще з початку тренувань ми об’єдналися з іншими підрозділами та бригадами Високомобільних десантних військ… Це був місяць поєднання всіх десантників країни, складний місяць тренувань, але ми настільки старалися, зціпивши зуби. Це було важливо для нас – адже на нас вся країна, наш народ дивиться, за який ми воюємо.

#Наш_Парад2019

Posted by Олександр Погребиський on Teisipäev, 9. juuli 2019

Ми хотіли, аби це виглядало міліметр в міліметр чітко, аби люди мали можливість пишатися своїм військом. Пам’ятаю, що відчував особисто я, коли йшов та бачив, як маленькі хлопчики, потенційні майбутні військові дивляться і як вони пишаються, яка гордість в їхніх очах. І ми теж пишалися, що маємо честь представляти Збройні сили України перед народом України. Взаємозв’язок народу та військовослужбовців на параді – це щось неймовірне, після цього хочеться гори звернути”, – ділиться емоціями Погребиський.

Відтак демобілізований десантник пропонує організувати “свій парад”.

“Закликаю ветеранів та тих, хто приймав участь у параді в попередні роки, прийняти участь у своєму параді. Ми, як народ, як ветерани, маємо право зробити свій парад, якщо нам його відмінили”, – продовжив Олександр.

Погребиський запропонував командувачу Десантно-штурмових військ, герою України, генерал-лейтенанту Михайлу Забродському очолити зведену колону ветеранів та учасників параду попередніх років.

Погребиський просить підтримати його ініціативу-флешмоб “Наш парад-2019” інших військових та ветеранів.

Колишній радник міністра оборони України Юрій Бірюков (який також балотується у парламент від “ЄС”) підтримав і ідею такого параду, і персону того, хто, за пропозицією Погребиського, міг би очолити зведену колону.

“Я вже прочитав кількадесят коментарів про те, що ветерани та добровольці мають самі організувати парад в цьому році. Мені здається, я знаю того, хто має його вести… Як думаєте? Проведемо “Наш парад-2019″?”, – написав Бірюков у соцмережі та опублікував фото Михайла Забродського.

Я уже прочел несколько десятков комментариев про то, что ветераны и добровольцы должны сами организовать парад в этом…

Posted by Юрий Бирюков on Teisipäev, 9. juuli 2019

“Військовий парад до Дня Незалежності України 2019 має відбутись! Цього не хоче Президент Зеленський, але цього хоче український народ! Ветерани, військовослужбовці, волонтери і прості громадяни – приходимо на Хрещатик і йдемо парадом. Вшанувати і відзначити наших захисників це обов‘язок кожного громадянина! Давайте доведемо Зеленському, що честь і повага за гроші не продається!”, – йдеться в анонсі заходу.

Джерело

Next Post

Над четвертим реактором Чорнобильської АЕС встановили нову арку (ФОТО)

Ср Лип 10 , 2019
Четвертий реактор Чорнобильської АЕС убезпечили спеціальної нової аркою, яка коштує понад 1,5 мільярда євро. Дана арка буде служити близько 100 років. Про це повідомив старший радник із зовнішніх зв’язків ЄБРР Антон Усов. “За 22 роки після організації Чорнобильського Фонду” Укриття “новий безпечний конфайнмент запущений в експлуатацію і передається України. Міжнародне […]
Арка ЧАЕС

Можливо ви пропустили?