Як виглядали киянки на початку ХХ-го століття. Архівні фото

В мережі з’явилися архівні фото киянок на початку ХХ століття в модних на той час вбраннях.

Фото опублікував ресурс “Клуб корінного киянина”.

На фото зображені жінки, які переміщаються по вулицях Києва переважно в прохолодну пору року. Ймовірно, жінки належать до середнього класу, оскільки одягнені у модні на той час вбрання.

Початок ХХ століття для території усієї України – це період модерну. Костюм цього періоду був не до кінця функціональним, але естетичним, привабливим і видовищним. На той час був популярним костюм з корсетом для сильного стягування талії, для цього обов’язковим був помічник. Поверх корсету одягалась сукня, що могла складатись з двох частин. Завдяки видовженій дзвоноподібній спідниці з треном, випуклій грудній частині, оздобленому ліфу і закритій шиї, силует нагадував латинську літеру S. На противагу наступним тенденціям моди для юних, цей образ був дуже вигідним для жінок зрілого віку, заможних і не обтяжених важкою фізичною працею. Костюм доповнювався різноманітними капелюшками з ефектним оздобленням фруктами, овочами, квітами чи пір’ям. Одяг цього періоду чітко регламентувався – для прогулянок, домашнього користування, вечірок, товариських прогулянок, спорту і подорожей тощо. Модою займались не лише мережі ательє чи будинки мод, а чимало художників – графіків, архітекторів, театральних митців.

Архівні фото Архівні фото Архівні фото

Next Post

Серце Києва: як виглядав Майдан Незалежності у ХІХ сторіччі

Пн Чер 10 , 2024
Історики оприлюднили архівні фото та продемонстрували, як виглядав Майдан Незалежності майже 150 років тому. Відповідні світлини оприлюднили у тематичних Facebook-спільнотах. Зокрема, підбірку світлин оприлюднили автори спільноти “Клуб корінного киянина”. В публікаціях вказано, що архівні фото були зроблені ще у 1880-роках. Автори звернули увагу на цікаву архітектуру того часу та зазначили, що у центральній частині […]
Майдан Незалежності

Можливо ви пропустили?