Експериментальний будинок-ромашка на Оболоні. Історичні фото Києва

На київській Оболоні привертають увагу нетипові для архітектури 80-х ХХ століття будинки-ромашки.

Про будівництво одного з будинків розповів ресурс “Спрага: в Києві цікаво”.

Незвична будівля на Оболонській площі, 2 споруджена за індивідуальним проектом та вирізняється серед типової житлової архітектури Оболоні.

Будівля споруджена методом підняття перекриттів із застосуванням монолітного каркасу та залізобетонних панелей. Це один із перших у Києві монолітних житлових будинків. В ньому 17 поверхів, з них 15 житлових.

Будівля виконана у незвичайній формі – башта круглого перерізу з напівкруглими балконами, традиційні вікна відсутні, замість них – вітрини на всю стіну між балконом та кімнатою. Основою будинку є стилобат, де знаходяться вхід до будівлі та виведені ліфти й сходи.

Автори проекту – видатні українські архітектори Михайло Будиловський та Володимир Коломієць.

будинок-ромашка будинок-ромашка будинок-ромашка будинок-ромашка будинок-ромашка будинок-ромашка будинок-ромашка будинок-ромашка

Next Post

Історичні фото Києва. Європейська площа в 1960-х роках

Чт Жов 19 , 2023
Історики зібрали добірку архівних світлин та наочно продемонстрували, як виглядала Європейська площа у Києві у 60-х роках. Історичні фото оприлюднили тематичні Facebook-спільноти. Як відомо, раніше Європейська площа у Києві мала назву “площа імені Ленінського комсомолу”. На оприлюднених світлинах, які зроблені у 1961 році, ще нема ні музею, ні Українського дому. Разом з […]
Історичні фото Києва

Можливо ви пропустили?