Феодал з Оболоні: Як голова РДА заробляє мільйони на школярах

Голова Оболонської РДА Олександр Цибульщак намагається залишити київську школу без приміщення, при цьому інші проблеми свого району чиновника, вочевидь, не хвилюють.

Журналістам видання ІНФОРМАТОР стало відомо про те, як саме влада району заробляє мільйони на українських дітях.

Олександр Цибульщак, який був призначений на посаду голови РДА, пообіцяв побудувати нову школу на проспекті Героїв Сталінграду 10Б. Минуло 3 роки, але нічого, окрім сміття, на будмайданчику немає. За інформацією журналістів видання, у рієлторській базі ця ділянка виставлена на продаж приватному забудовнику.

При цьому, батьки жаліються, що 29 школа переповнена, а 9 школа навчається у дві зміни. Натомість Наталія Вахнюк – голова Оболонського районного управління освіти закликає батьків забирати дітей з приватних навчальних закладів, і обіцяє їм влаштуватися в будь-якій державній школі.

Нестача місць у державних закладах освіти погіршується поборами серед їх адміністрації  та викладацького складу.

“Матеріальний стан населення поступово покращується і люди з радістю починають допомагати державі. Тому на рівні нашого району склалася така ситуація, коли і бюджетні кошти використовуються у величезній кількості і при цьому з людей їх продовжують брати. Ми всі знаємо, що в державних навчальних закладах з батьків збирають кошти на ремонт, а з іншого боку і держава виділяє колосальні суми на їх ремонт і утримання”, – запевняє Марія, мати одного з учнів Оболонської школи.

Так, за словами батьків, чиї діти навчаються у державних 143 та 157 школах, вступні внески в них становлять 21000 гривень для першокласників, а неофіційний щомісячний платіж вчителю становить від 2 до 5 тисяч гривень.

“Цього року у 29 школі на ремонт спортзалу виділили понад 200 тисяч гривень, а коли ми з сином на перше вересня зайшли в зал, то побачили, що там в кращому випадку щось десь пофарбували. Як виявилося потім внаслідок експертизи – фарба була отруйною і становила пряму загрозу життю наших дітей”, – розповідає Сергій, батько одного з учнів школи номер 29.

І це не поодинокі випадки. Один з співробітників Оболонської РДА на правах анонімності повідомив журналістам видання, що в школі району з бюджету виділили 1 мільйон гривень на будівництво паркану, часом вартість ремонту одного класу обходиться місту у понад 150 тисяч гривень.

Ситуація з дитячими садками у районі також викликає питання.

“На ДНЗ 661 було виділено 42 мільйони на капітальний ремонт. При цьому вартість будівництва дитячого садка на 200 дітей з повною комплектацією та всім можливим обладнанням та устаткуванням також складає 42 мільйони гривень. ДНЗ 585 був на ремонті 3 роки. Спочатку виділили 20 млн, потім ще 10, але зараз дитсадок не працює, бо там протікає дах”, – повідомляє власне джерело ІнФОРМАТОРа у Оболонській РДА.

До того ж ажіотаж з браком місць у дитсадках є штучним. За даними на сайді Оболонської РДА, місць у дитсадках району більш ніж достатньо.

Поряд з катастрофічною ситуацією з освітніми закладами в районі, продовжуєтьсянезаконне будівництво ТЦ на станції метро Героїв Дніпра, яке міська влада називає “укріпленням ґрунту”. Самі кияни неодноразово виступали проти забудови столичної станції метрополітену,  яке несе загрозу безпеці та життю пасажирів, а деякі активісти на правах анонімності заявили, що їх залякують переслідуваннями та навіть фізичною розправою.

Замість  вирішення цих проблем та будівництва нових освітніх закладів, керівництво району вирішило відібрати приміщення у приватної школи “Олімп”.

Власне джерело ІНФОРМАТОРа у Оболонській РДА повідомляє, що влада зацікавилася колегіумом “Олімп”, бо їх будівля, за планом, буде поставлена на капітальний ремонт, а це 44 мільйони гривень, які виділили з бюджету і які треба використати. Натомість на приміщення, які займає колегіум, його власники витратили понад 4 мільйони гривень: зробили капітальний ремонт всередині, закупили нове обладнання. Таким чином, закладу реконструкція не потрібна, а бюджетні кошти осядуть у кишенях районних чиновників.

Претензії районної влади батьки, чиї діти навчаються у колегіумі “Олімп”, не розуміють.

“Заклад отримав рішення постійної комісії Київради з питань власності пролонгувати колегіуму “Олімп” оренду і надати пропозиції з викупу у забудовника приміщення для комунального дитсадка, а пан Цибульчак заявив нам, що це рішення має рекомендаційний характер і виконувати він його не зобов’язаний”, – запевняє батько одного з учнів колегіуму.

За даними журналістів ІНФОРМАТОРа, депутат Київради Владислав Турець під час розмови з головою Оболонської РДА Олександром Цибульщаком отримав від останнього таку відповідь: “це не твоя справа, я сам розберусь”.

Враховуючи дивну поведінку голови Оболонської РДА, батьки вихованців закладу та небайдужі кияни, які допомагають колегіуму “Олімп” припускають, що саме Олександр Цибульщак напряму пов’язаний з розкраданням бюджетних коштів, виділених на ремонт дитсадків та шкіл та намагається привласнити собі десятки мільйонів гривень, отриманих на “реконструкцію” приміщення колегіуму.

 

Нагадаємо, раніше ІНФОРМАТОР повідомляв про те, що чиновники Оболонської РДА намагаються відібрати приміщення у навчального закладу “Олімп”.


Максим Лиманський 

для ІНФОРМАТОРа

Next Post

Первый киевский супермаркет пива расширяет свою коллекцию

Пт Вер 22 , 2017
В Киеве этим летом открылся первый специализированный супермаркет пива «Пивний дім «Пивас». Казалось бы, киевлян сложно было удивить супермаркетом, где продаётся пиво, ведь подобные торговые точки можно найти в любом районе. Но «Пивас» кардинально отличается от магазинов с аналогичным товаром. В пивном доме представлено уже более 520 сортов пива, на момент открытия […]
Пивас-Киев

Можливо ви пропустили?