Київ в об’єктиві шведського фотографа: як виглядала українська столиця у 1960-х роках

В мережі з’явилися архівні фото Києва у 60-ті роки ХХ століття шведського фотографа Георга Одднера.

Фото опублікував ресурс “Спрага: в Києві цікаво”.

На фото – весняний Київ, переважно дощить, люди чекають громадський транспорт. Також фотограф зняв краєвиди Києва: вид на Лівий берег, підтоплену Русанівку, Видубицький монастир, пасаж на Хрещатику.

Шведський фотограф Георг Одднер (1923-2007) насамперед відомий своїми репортажними знімками різних зарубіжних країн. Також він з успіхом знімав джазових музикантів, працював у жанрі портретної, модної та рекламної фотографії.

У 1955 році вирушив подорожувати радянським союзом. Його знімки, опубліковані у журналі Veckojournalen, привернули до нього міжнародну увагу.

Одднер продовжував подорожувати світом, побував у Перу, В’єтнамі, Індії, Японії, США, Чилі, Іспанії та Китаї, де також зробив серію фото.

архівні фото Києва архівні фото Києва архівні фото Києва архівні фото Києва архівні фото Києва архівні фото Києва архівні фото Києва архівні фото Києва архівні фото Києва

Next Post

Як виглядала вулиця Глибочицька в Києві в 1970-х роках. Архівне фото

Вт Кві 23 , 2024
У мережі показали, як виглядала вулиця Глибочицька у Києві у 1970-х роках. Деяких будинків уже немає – їх було знесено. Про це розповіли у Facebook-групі “Спрага. У Києві цікаво” та показали архівне фото вулиці. “Вулиця Глибочицька. Стара забудова. Будинки знесені наприкінці 1970-х років”, – так підписали фото автори сторінки про історію Києва. Вулиця […]
Глибочицька

Можливо ви пропустили?