Польські керівники “Укрзалізниці” привласнили понад 12 мільйонів гривень

Члени польської команди у верхівці ПАТ “Укрзалізниця” реалізували схему з привласнення понад 12 мільйонів гривень державних коштів. 

Реалізацію схеми підтверджують офіційні документи, які отримала редакція ІНФОРМАТОРа.

За більш ніж шість місяців роботи до укладення контрактів п’ять представників польського менеджменту отримали понад 3 мільйони гривень компенсації.

Крім того, три члени правління отримали іменну платіжну карту з денним лімітом на 20 тисяч гривень.

У кінці вересня 2016 року в “Укрзалізниці” видали наказ №597 про виготовлення корпоративних карт для трьох осіб. Їх власниками стали Войцех Балчун і члени правління – Марек Залісне та Ремігіуш Пашкевич. Щоденний ліміт карток становить 20 000 гривень.

Чиновники могли використовувати кошти, які надходять на корпоративні Master Card Gold, на бронювання готелів, придбання квитків на культурні заходи, послуги перекладачів і харчування.

Примітно, що угоди на відкриття карт чиновники підписали на тиждень раніше від виходу самого наказу.

20 тисяч гривень на кожного з п’ятьох членів правління, виділені за три місяці роботи, складають 9 мільйонів гривень.

1

Крім того, 12 вересня 2016 року п’ять членів правління ПАТ “Укрзалізниця” прийняли рішення шляхом заочного опитування-голосування про виплату собі компенсацій за фактично відпрацьований час до підписання контрактів з компанією.

Серед опитаних від фінансової компенсації відмовився тільки українець Сергій Михальчук. Решта – Ремігіуш Пашкевич, Желько Марчек, Іренеуш Василевський, Олександр Бужор і Марек Залісне – отримали кожен понад 600 тисяч гривень компенсації. Загальна вартість компенсацій членам правління, протокол угод яких підписав Войцех Балчун, склала 3112500 гривень.

Також було виявлено документи про виплату 150 тисяч гривень за 2 години роботи зовнішньому експерту Анджею Копецю. Скани відповідних документів оприлюднив на своїй сторінці у Facebook народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Дмитро Лінько.

1

“Хочу показати широкому загалу документи, які потрапили до мене, і є наглядним прикладом, як відбуваються реформи в залізниці.

Кожна теза характеризує вчинок керівника ПАТ «Укрзалізниця» Войцеха Балчуна та члена правління Іренеуша Василевського.

Неприємно бачити, як найняті іноземні менеджери на ключові підприємства України дозволяють собі займатися самозбагаченням і кулуарними підтасовками документів на виплату коштів своїм друзям”, – прокоментував депутат оприлюднені документи.

1

2

Загалом сума привласнених коштів складає близько 12 мільйонів гривень.

Протокол ціни підписали без процедури фінансового узгодження, застосовуваного для узгодження всіх виплат в структурі “Укрзалізниці”.

Експерт написав звіт від руки, проте пізніше доповнив англомовною презентацією, яка дублює роботу Войцеха Балчуна “Українська залізниця, європейський чемпіон”.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що члени польської команди у верхівці ПАТ “Укрзалізниця” реалізували схему з привласнення понад 12 мільйонів гривень державних коштів. Народний депутат Ігор Мосійчук заявив, що за виявленими фактами нераціонального використання коштів звернеться до НАБУ, СБУ та ГПУ.


Джерело: ІНФОРМАТОР

Next Post

Центральный ЗАГС в Киеве могут снести для строительства высоток

Пт Гру 16 , 2016
В Киеве для освобождения места под строительство многоэтажек могут снести здание центрального Дворца торжественных событий. Об этом сообщил правозащитник, член общественного совета при КГГА Андрей Любченко на своей странице в Facebook. “Дворец торжественных событий под угрозой сноса”, – написал он ссылаясь на проект размещенный на сайте компании “Киевгорстрой”. Фото проекта […]
Блоги-заглушка

Можливо ви пропустили?