В мережі показали знакове фото вулиці Хрещатик у 1920 році

Завдяки архівним світлинам можна не лише побачити, який вигляд мала головна вулиця Києва наприкінці 19 століття, але й зафіксувати “зустріч епох” – на вулиці Хрещатик 1920 року сфотографували одночасно підводу з конем та електричний трамвай, який тільки почав курсувати у столиці.

Фото опублікували на Facebook-сторінці “”Спрага”: в Києві цікаво”, передає Апостроф.

“Хрещатик 1920-х. Поєднання старого та нового засобів пересування. Зустріч епох.”, – йдеться у повідомленні.

На фото зображена зима. По головній вулиці Києва рухається підвода з конем. Трохи далі можна побачити автомобіль, а ще далі – електричний трамвай.

Будівництво трамвайних колій у деяких районах Києва розпочалося у 1891 році і вже через рік було практично завершене. У травні 1892 року до столиці прибули перші два трамвайні вагони з електродвигунами. Того ж дня вони були випробувані на Олександрівській вулиці на Подолі, а 8 травня — на Олександрівському узвозі (на лінії з Подолу на Хрещатик). 9 червня офіційна комісія провела випробування електричного трамвая, а 13 червня він вже розпочав регулярну роботу для пасажирів.

У 1893 році прибутки від електричного трамвая значно перевищили витрати на його обслуговування, а те, що він став лідером у сфері транспорту стало очевидним. У 1894 році були електрифіковані лінії по Хрещатику, до Львівської площі та до вокзалу. Останню лінію, що пролягала від Подолу до Троїцької площі, електрифікували на початку 1896 року. Кінний трамвай втратив свою актуальність на вулицях міста.

Хрещатик 1920

Next Post

В країні ЄС змінили написання назви столиці України

Пн Лют 26 , 2024
Влада ФРН тепер використовуватиме назву української столиці як Kyjiw, а не російську транслітерацію слова Kiew, яка використовувалася на офіційному рівні раніше. Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ Німеччини в соціальній мережі Х. “Від Kiew до Kyjiw. Те, що давно для багатьох було звичною практикою, тепер змінюється і в “Довіднику країн для […]
Kyjiw

Можливо ви пропустили?