У Києві за 2.5 мільярди продали знаменитий готель Україна

Готель “Україна” у центрі Києва продали за 2,5 млрд грн.

18 вересня, в межах великої приватизації київський готель “Україна”на онлайн-торгах продали за 2,5 млрд грн. Стартова ціна становила 1,047 млрд грн. Переможцем стала компанія Максима Кріппи “Ола Файн”.

Готель Україна

Про це повідомляють дані на сайті “Прозорро.Продажі”.

Кошти після укладання угоди з переможцем надійдуть до державного бюджету.

Основна діяльність “Ола Файн” – надання в оренду й експлуатацію власної чи орендованої нерухомості. Виторг підприємства за 2023 рік складає 334 000 грн.

Власник компанії Максим Кріппа у 2020 році купив готель “Дніпро” на вулиці Хрещатик у Києві, а у 2023 році у Конча-Заспі– заміський комплекс із віллою, кількома гостьовими будиночками, спа-центром, рестораном і готелем.

Відомо, що станом на 2024 рік готель “Україна” накопичив понад 45 млн грн боргів. Кабмін у квітні включив обʼєкт до великої приватизації.

Довідково:

Готель має 6 конференц-залів, кімнати для переговорів та 363 номери. Є укриття з аудиторією для заходів на 50 осіб та паркінг на 80 автівок.

На місці, де тепер стоїть готель «Україна», розміщувався Хмарочос Гінзбурга. Готель почали будувати в 1954 році в рамках післявоєнної відбудови Хрещатика. Збудований за проєктом авторського колективу архітекторів Анатолія Добровольського (керівник), Авраама Мілецького, Бориса Приймака, Вадима Созанського, Анатолія Косенка; інженерів-конструкторів О. Печенова і Л. Линовича. Офіційне відкриття готелю відбулося 28 вересня 1961 року.

Готель Україна Київ

У 2001 році готель «Москва», на честь 10-річчя незалежності України, перейменували на готель «Україна». А в 2003 році готель частково реставрували.

У 2005 році готель «Україна» став переможцем Національного бізнес-рейтингу із присвоєнням звання «Лідер галузі» за основним видом діяльності «Готелі», переможцем огляд-конкурсу «Укрготель» на найкращий готель України.

Next Post

Сексуальне насильство в одній з дитячих лікарень Києва. Правоохоронці не реагують

Ср Вер 18 , 2024
Чергова історія про сексуальне насильство та про те, як правоохоронна система на нього реагує (спойлер: ніяк). Найстрашніше, що мова про лікарню і лікаря, які, за визначенням, мають рятувати життя та здоровʼя. Дитячу лікарню, – про це повідомляє асоціація жінок-юристок України ЮРФЕМ. Надалі пряма Мова: М. — клоунеса, яка співпрацює з […]
Сексуальне Насильство

Можливо ви пропустили?