Острови Труханів і Міжмостний оголошено ландшафтним заказником місцевого значення

Територію островів Труханів і Міжмостний оголошено ландшафтним заказником місцевого значення «Труханів острів». За відповідне рішення проголосували депутати Київради, аби зберегти цінні природні комплекси.

Ландшафтний заказник орієнтовною площею 27,44 га буде створено без вилучення земель у землекористувачів. Управлінню екології та природних ресурсів доручено організувати передачі цих територій під охорону комунального підприємства «Дарницьке лісопаркове господарство» та комунального підприємства по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду «Плесо».

Надання статусу об’єкта природно-заповідного фонду унеможливить використання цих земель для забудови та меліорації, допоможе зберегти цінні природні комплекси та представників острівної флори і фауни, оскільки нині через надмірне антропогенне навантаження спостерігається деградація природних екосистем дніпровських островів у межах Києва.

Територія, що входить до створюваного ландшафтного заказника, представлена 14 озерами та листяним лісом, а також значним угрупуванням рідкісних видів рослин (козельці українські, тирлич звичайний, півники сибірські, фіалки багняну, пальчастокорінник м’ясочервоний, зозулинець болотяний, сальвінія плавуча, альдрованда пухирчаста та інші) і тварин (дозорець-імператор, стрічкарка червона, орлан-білохвост, канюк звичайний, американська норка, червоновола гагара тощо), які внесені до Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування у Європі від 19 вересня 1979 року, Європейського Червоного списку, Червоної книги України та інших актів законодавства.

Джерело: КМДА

Next Post

Поліція перекрила Київ перед інавгурацією Володимира Зеленського

Пн Тра 20 , 2019
ьогодні, 20 травня, поліція обмежила рух транспорту низкою вулиць Києва із нагоди інавгурації новообраного Президента України. Про це повідомляє кореспондент ІНФОРМАТОРа. Схему обмеження руху затверджено Головним управлінням Національної поліції України у місті Києві. Отже, сьогодні із 06:00 до закінчення урочистих заходів буде тимчасово обмежено рух на низці вулиць: проспект Бажана […]

Можливо ви пропустили?