Історичні фото. Вулиця Політехнічна в 1960-ті роки

В мережі опублікували фото сучасної вулиці Політехнічна у Києві кінця шістедесятих років ХХ століття.

Фото опублікував ресурс “Спрага: в Києві цікаво”.

Зазначається, що на той час вулиця називалася Польова. В кінці 60-х років ХХ століття старі будинки по вулиці Польовій починали зносити. Останній приватний будинок було знесено 1974 року. На фотокартці зафіксовано приблизно те місце, де зараз знаходиться корпус КПІ №20.

Вулиця виникла наприкінці XIX століття під час спорудження Київського політехнічного інституту. У 1899 році (разом з теперішнім Політехнічним провулком) здобула назву Польовий провулок, згодом – Польова вуулиця. Сучасна назва — з 1955 року, від розташованого тут Київського політехнічного інституту. Забудова – переважно з 70-х років XX століття. Тоді ж від Політехнічної вулиці було відокремлено Політехнічний провулок. З 2008 року повністю пішохідна.

Політехнічна 1960

 

Next Post

Архівні фото найбільшої автокатастрофи на мосту Патона в Києві

Вт Січ 23 , 2024
В 1967 році у Києві сталася трагедія, яка забрала життя 25 людей. На мосту Патона автобус, який віз не менше 30 чоловік, пробив огорожу моста та впав у Дніпро. Про це у своєму Telegram-каналі розповів київський екскурсовод та дигер Кирило Степанець. Про цю автокатастрофу влада СРСР мовчала, як і про багато інших, […]
архівні фото Києва

Можливо ви пропустили?