Архівні фото найбільшої автокатастрофи на мосту Патона в Києві

В 1967 році у Києві сталася трагедія, яка забрала життя 25 людей. На мосту Патона автобус, який віз не менше 30 чоловік, пробив огорожу моста та впав у Дніпро.

Про це у своєму Telegram-каналі розповів київський екскурсовод та дигер Кирило Степанець.

Про цю автокатастрофу влада СРСР мовчала, як і про багато інших, про які ми дізнаємося тільки зараз. Навіть через багато років усієї інформації немає. Дехто каже, що ДТП сталося 24 квітня, дехто називає дату – 25 квітня.

В той трагічний день новий автобус марки ЛАЗ-695Е під номером 41, їхав маршрутом “Бровари – Палац Спорту”. Проїхавши Броварський проспект, потім Ленінградську площу, виїхав на міст Патона о 15:20. Через декілька хвилин водій приймає рішення обігнати рефрижератор “Молдова-плодовоч”, ще не знаючи, що це рішення потягне за собою таку кількість смертей. Автобус зачепився за бампер трамваю, виїхав на зустрічну смугу та злетів з мосту у річку.

Дані про врятованих людей різняться, але приблизно в живих залишилось лише 5-6 людей.

архівні фото Києва архівні фото Києва архівні фото Києва архівні фото Києва

Next Post

Архівне фото зруйнованого провулка в центрі Києва

Ср Січ 24 , 2024
У Києві у кварталі між вулицями Прорізною та Хрещатиком раніше знаходився Музичний провулок, зруйнований під час Другої Світової війни. Про це у своєму Facebook розповів канал Київ Історичний. 28 червня 1873 року відбулося урочисте закладання нової музичної школи. До закладу треба було облаштувати під’їзд, тому Київська міська дума виділила кошти та дорога […]
Архівне фото Києва

Можливо ви пропустили?