В Державному музеї авіації з`явився перший нерадянський літак

Нещодавно музеї авіації з’явився легендарний ????????? ???????-83. 
На сторінці музею, розказали декілька цікавих фактів про новий експонат.

Американський пасажирський лайнер “Макдонел-Дуглас” MD-83 – перший нерадянський літак, який тепер можна побачити у Державному музеї авіації імені О.К. Антонова. Українська авіакомпанія Bravo Airways використовувала його для чартерних польотів до Єгипту, Туреччини та Арабських Еміратів.

MD-83 продовжили випускати після того, як компанію “Дуглас” поглинула компанія “Макдонел”. А потім вона у 1996 році стала частиною корпорації “Боїнг”. Секретом довголіття сімейства MD є винятковий ресурс планера, що сягає 110 000 циклів зльоту-посадки. Деякі машини на час списання мали понад 105 000 циклів – більше від будь-якого іншого типу реактивних авіалайнера.Отже, модель літака дійсно була затребуваною і перспективною протягом багатьох років.

У 1980 році на лінії вийшов “Макдонел-Дуглас” MD-80, порівняно з першою моделлю мав подовжений фюзеляж, що вже міг вмістити до 172 пасажирів, потужніші двигуни. Нагадаємо, що перші модифікації літака 1965 року вміщували 80 пасажирів.

Модель MD-83, яку ви можете побачити у Державному музеї авіації, створено в 1983-85 роках. Від попередніх вона відрізняється збільшеними злітною масою та запасом палива, що змусило зміцнити конструкцію планера і шасі, та встановити потужніші двигуни. Основні параметри літака майже не змінилися, але дальність зросла майже на тисячу кілометрів.

МD-83, який представлено у музеї, 14 червня 2018 року під час посадки рейсу з Анталії в аеропорту “Київ” через сильні пориви вітру і дощ викотився за межі смуги. Внаслідок цього зазнали пошкоджень крило та шасі. На щастя, ніхто зі 169 пасажирів і 6 осіб екіпажу на борту не постраждали. Літак мали порізати на брухт, але вдалося його врятувати від цього й розмістити в музеї.

Після 2000-их популярність МD-83 знизились, але вони продовжили льотну службу на чартерних рейсах, з менш напруженим графіком польотів. Дотепер їх використовують десятки авіакомпаній світу, у тому числі чотири українських.

Next Post

“Вона обмежена”: київська IT школа потрапила у скандал через українську мову

Ср Січ 29 , 2020
Відома київська ІТ-школа RoboCode потрапила у гучний мовний скандал. Про це повідомила виконавчий директор благодійного фонду “Свої” Ірина Кошкіна на Facebook-сторінці. Так, за словами жінки, навчання у школі було анонсоване українською мовою. Проте викладач почав говорити із дітьми російською. Згодом у школі пояснили, що “українська мова обмежена у термінах”, а […]

Можливо ви пропустили?