Штрафи для правопорушників у громадському транспорті хочуть збільшити

В Україні хочуть оновити розміри штрафів за пошкодження обладнання громадського транспорту, а також передбачити покарання за незаконне проникнення у тунелі метрополітену.

Це прописано у відповідному законопроєкті №6164.

Проєкт закону пройшов перше читання у Верховній Раді. Документ вносить зміни до кодексу України про адміністративні правопорушення щодо порушення правил перевезення у міському електричному транспорті.

Київ Цифровий

Проєкт пропонує також внести зміни до статті 119 Кодексу України про адмінправопорушення та встановити для громадян покарання, якщо вони:

  • пошкодили внутрішнє обладнання та скло автобусів, маршрутних таксі, тролейбусів, трамваїв та вагонів метрополітену. Передбачений штраф у розмірі від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-850 грн).
  • викинули сміття та інші предмети з вікон і дверей автобусів, маршрутних таксі, тролейбусів або трамваїв, а так само за засмічення станцій та вагонів метрополітену. Передбачений штраф від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-340 грн).
  • курили тютюнові вироби, електронні сигарети, рідини, що використовуються в електронних сигаретах, пристроях для споживання тютюнових виробів без їх згоряння або кальянах в автобусах, маршрутних таксі, тролейбусах, трамваях, вагонах та на станціях метрополітену. Передбачений штраф від п’яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-340 грн).
  • їхали на дахах вагонів, міжвагонних з’єднаннях та інших виступаючих зовні частинах тролейбусів, трамвайних вагонів або вагонів метрополітену. Передбачений штраф від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-680 грн).
  • самовільно проникнули у вентиляційні шахти (кіоски), тунелі, підземні та наземні споруди, на колії метрополітену, у виробничі приміщення станцій метрополітену. Передбачене попередження або штраф у розмірі від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-850 грн).

Next Post

У будівництві найчастіше використовують бетон і керамзибетон. Що ж це за матеріали, і в чому їх різниця?

Пн Чер 5 , 2023
Міцність, довговічність, якість будь якої споруди, починаючи від невеликої альтанки і закінчуючи великим будинком напряму залежить від якості матеріалів, які використовуються при будівництві.  У будівництві найчастіше використовують бетон і керамзибетон. Що ж це за матеріали, і в чому їх різниця? Головна відмінність між ними полягає у складі та технології виготовлення. […]

Можливо ви пропустили?