Як будували кінотеатр “Київська Русь”. Історичні фото Києва

У мережі з’явилися архівні фотокартки відомого київського кінотеатру “Київська Русь” у 1970-1980-их роках ХХ століття.

На сьогодні “Київська Русь”, який знаходиться по вул. Січових Стрільців, 93, – найбільший в Україні комунальний кінотеатр. Він містить два кінозали на 1192 та 176 відвідувачів. Наразі кінотеатр зачинений на ремонт на невизначений термін.

Киевская русь

Ще у 1928 р. працював за цією адресою невеликий, вбудований у двоповерховий будинок, кінотеатр під назвою “Сьоме Держкіно”. У 1947 р. він був відновлений і отримав нову назву “Комунар”.

Кінотеатр Комунар

У 1972 р. перед відвідуванням Києва президентом США Річардом Ніксоном старі будівлі на Січових, зокрема біля “Комунару” огородили високим зеленим парканом, а сам кінотеатр пофарбували у салатовий колір.

Кінотеатр закрили, а згодом знесли. За 10 років на місці старого “Комунару” виріс кінопалац “Київська Русь”. Відкриття найбільшого у столиці кінотеатру було приурочено до відзначення 1500-річчя заснування Києва у 1982 р.

Київська-русь

За радянських часів у ньому проходили міжнародні кінофестивалі. Великий кіноконцертний зал розрахований на 1600 глядачів, у малій залі 300 місць.

Київська-Русь Київська-Русь

У кінотеатрі «Київська Русь» станом на зараз два сучасних кінозали:

  • Великий зал — 1192 місця, найбільший екран в Україні — 26×11 м.
  • Малий зал — 176 місць, звук Dolby Digital Surround EX.

Київська-русь

У 1990 році, коли у Києві проходив фестиваль британського кіно, на сцену кінотеатру “Київська Русь” піднімалися зірки світового кінематографа: режисер Ліндсі Андерсон, який отримав у 1969 р. за свій фільм “Якщо…” “Золоту пальмову гілку”, актор Малкольм Макдавелл; своїм візитом вшанували кінотеатр принцеса Діана та прем’єр-міністр Маргарет Тетчер.

Київська-Русь
Майбутній проект реконструкції кінотеатру

Next Post

На півночі України ще більше мінують кордон

Чт Жов 26 , 2023
Командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, під час робочої поїздки по Північній операційній зоні, ознайомився з ходом інженерного обладнання та мінування найбільш загрозливих ділянок прикордонних з агресором районів. Про це повідомляє пресслужба Командування Об’єднаних сил на своїй сторінці у Facebook. “Ми працюємо над збільшенням мінно-вибухових загороджень на всій протяжності державного кордону […]
Мінування

Можливо ви пропустили?