Столичні підлітки зібрали кошти на нове обладнання для ОХМАТДИТУ

ОХМАТДИТ

На зібрані підлітками кошти вже придбали тюнери для відеозахвату та запису відео

Про незвичайних благодійників повідомили в “Охматдиті”.

Виявилося, що  одинадцятикласниця Марія Петриковець заснувала групу тінейджерів, які зібрали кошти на обладнання для кабінету ендоскопії відділення діагностики.

На зібрані підлітками кошти вже придбали тюнери для відеозахвату та запису відео. Відеофіксація буде застосовуватися під час езофагогастродуоденоскопії, колоноскопії та бронхоскопії, а також при ендотерапевтичних втручаннях.

У відділенні ендоскопії щороку проводиться велика кількість складних мініінвазивних ендоскопічних операцій, які дозволяють допомагати діткам з різноманітними патологіями без розрізів.  Наприклад, діставати сторонні тіла без хірургічних втручань.
«Нове обладнання дасть можливість робити відеофіксацію досліджень маленьких пацієнтів. Це особливо корисно для всебічного розгляду складних випадків на консиліумах, для обрання оптимальної лікувальної тактики. Також ці відеозаписи будуть використовуватись для навчання молодих спеціалістів»,— розповіла завідувачка відділення діагностики Дарія Вороняк.

Next Post

Кабмін визнав ВДНГ у Києві пам'яткою національного значення

Ср Лис 17 , 2021
Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою підвищив Національному виставковому центру «Експоцентр України» категорію пам’ятки з місцевого на національного значення. Відповідна постанова оприлюднена на Урядовому порталі. «Змінити категорію пам’яток місцевого значення «Комплекс Національного виставкового центру «Експоцентр України», «Вхід головний» та «Павільйон головний» по просп. Глушкова, 1, у м. Києві на категорію національного значення та […]
ВДНГ

Можливо ви пропустили?