Під Радою протестувальники вимагають виборчу реформу

Сьогодні поточне скликання народних депутатів спробує востаннє прийняти виборчу реформу. Протестувальники прийшли під стіни Верховної Ради, вимагаючи зміни в виборчому законодавстві.

Законопроект №3112-1, який сьогодні мають розглянути депутати, скасовує “мажоритарку” та впроваджує відкриті виборчі списки.


Сергій Стерненко розповів кореспонденту ІНФОРМАТОРа, чому він прийшов на акцію та підтримує зміни до виборчого законодавства.

“Через те, що існують закриті виборчі списки та є “мажоритарка”, сьогодні до  Верховної Ради пролазить дуже багато корупціонерів, хабарників, людей, які проходять туди не завдяки своїм професійним якостям, а завдяки тому, що вони мають гроші”, – повідомив активіст.

https://www.facebook.com/informator.ukraine/videos/418378528753775/

У головному науково-експертному управлінні розглянули проект закону №3112-1 та знайшли багато помилок, проте дійшли висновку,  що законопроект може бути прийнятий за основу з урахуванням висловлених зауважень.

Раніше ряд лідерів парламентських фракцій, попри прагнення новообраного президента Володимира Зеленського внести зміни до виборчого законодавства, закріпивши у ньому закриті партійні списки, виступили за відкриті списки.

Фото – Роман Пєтушков

Для ІНФОРМАТОРа

Next Post

Дівчина провела одиночний лежачий пікет під Радою, вимагаючи легалізації медичної марихуани

Чт Лип 11 , 2019
Сьогодні, 11 липня, під будівлею Верховної Ради пройшов одиночний пікет за легалізацію медичного канабісу. Дівчина, одягнена в чоловічий одяг лягла на бруківку під будівлю парламенту. На грудях у дівчини лежить плакат з написом: “Зупини біль! Голосуй за канабіс!”. Правоохоронці не заважали проведенню одиночного лежачого пікету. Четвертого червня Рада повинна була […]

Можливо ви пропустили?