Історичні фото Києва. Європейська площа в 1960-х роках

Історики зібрали добірку архівних світлин та наочно продемонстрували, як виглядала Європейська площа у Києві у 60-х роках.

Історичні фото оприлюднили тематичні Facebook-спільноти.

Як відомо, раніше Європейська площа у Києві мала назву “площа імені Ленінського комсомолу”. На оприлюднених світлинах, які зроблені у 1961 році, ще нема ні музею, ні Українського дому.

Разом з тим, поблизу Європейської площі понад 60 років тому вже встановлено оглядове колесо. Як й у сучасні часи, на одній з центральних локацій Києва вже активно курсирував громадський транспорт.

Користувачі у коментарях розповідають, що у парку поруч, окрім оглядового колеса, також функціонували інші атракціони.

“В хащах кафе “Лада”. Тоді подібні павільони ми називали “стікляшками”. Зайшов, хильнув склянку біоміцину, й соціалістичне життя ставало ще веселішим”, “І колесо огляду, й інші атракціони. Найбільше любила ланцюгову карусель”, “Обожнюю старі світлини взагалі,а Києва – особливо”, – зазначили мешканці столиці у коментарях під дописами.

Історичні фото Києва Історичні фото Києва Історичні фото Києва Історичні фото Києва Історичні фото Києва

Next Post

Що взяти з собою в європейську осінню відпустку

Пт Жов 20 , 2023
Золоті, багряні та бурштинові відтінки осені роблять Європу більш привабливою. Осінні подорожі стають більш інтимними завдяки м’якій погоді та культурним фестивалям, коли літні натовпи розсіюються. Але не забувайте про туристичне страхування онлайн – бо це гарний початок мандрівки до Європи, яка захоплює дух. Осінні канікули в теплих європейських містах Не […]
Хрещатий парк

Можливо ви пропустили?