Під Офісом президента розпочалася акція пам’яті “Рік без Каті” (ФОТО)

Сьогодні, 4 листопада 2019 року, під будівлею Офісу президента у Києві розпочалася всеукраїнська акція “Рік без Каті”.

Під Офісом президента України розпочалася акція пам’яті “Рік без Каті”. Бильзко 500 людей зібралися згадати активістку, – повідомляє кореспондент ІНФОРМАТОРа з місця подій.

4 листопада – день смерті активістки та правозахисниці Каті Гандзюк. Гандзюк загинула в результаті нападу на неї 31 липня 2018 року в Херсоні.

Близько 8:30 невідомий напав на Гандзюк біля будинку, де вона мешкала, в той час, коли вона йшла на роботу. Зловмисник облив жінку сульфатною кислотою. Постраждалу доставили у реанімаційне відділення обласної лікарні у шоковому стані. Опіки склали понад 40 % тіла. Кислота потрапила жінці на спину, голову, руку, а також в око. Гандзюк боролася за життя 96 днів.

За рік покарано лише 5 виконавців. Неможливість знайти замовників нападу на активістку спричинили всеукраїнську акцію «Хто замовив Катю Гандзюк?».

“Ми виходимо знову. І ми знову звертаємося до представників нової влади: пане Президенте, Ви не заплямовані цією трагедією. Ми впевнені в тому, що Ви прекрасно усвідомлюєте її масштаби, глибину і жахливу символічність… Голови ГПУ та СБУ – ваші особисті друзі і близькі люди. Ви маєте всі важелі впливу, і ми віримо в те, що маєте політичну волю для того, щоб Україна вперше у своїй історії покарала замовників страшного політичного вбивства… Ми запрошуємо Вас прийти на нашу акцію та поставити свічку в пам’ять про нашу подругу. Не мовчіть, пане Президенте. Не будьте, як Ваші попередники”, – йдеться в анонсі заходу.

 

 

Фото – Роман Пєтушков

Next Post

Прокурор Кулик побудував додатковий поверх в елітному ЖК в центрі Києва, – ЗМІ (ВІДЕО)

Вт Лис 5 , 2019
Прокурор Костянтин Кулик незаконно побудував додатковий поверх на кількасот квадратних метрів в елітному житловому комплексі Diplomat Hall у Києві. Будівництво відбувалося під під час розслідування його незаконного збагачення. Про йдеться у розслідуванні журналістів програми “Наші Гроші” на Bihus info. У житловому комплексі Diplomat Hall на Жилянській 59 родина Кулика має […]
прокурор Кулик

Можливо ви пропустили?