Киян просять повідомляти про повернення з країн із коронавірусом

Київ докладає максимум зусиль у запобіганні розповсюдження нового коронавірусу.

Про це написав у Facebook перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

“Наразі відпрацьовано механізм взаємодії з громадянами, які повернулися з країн, де зареєстровані випадки нової коронавірусної інфекції (COVID-19). Усе, що потрібно зробити людині, – зателефонувати на 15-51 та повідомити про повернення з-за кордону і надати дані про себе. Зауважу: вся інформація, яку надає про себе доздзвонювач контакт-центру, конфіденційна і не підлягає розголошенню стороннім особам! Такий дзвінок дасть змогу зафіксувати потенційного носія вірусу, моніторити його стан медичним працівникам та визначити групи ризику розповсюдження вірусу. Закликаю кожного бути свідомим та відповідальним, адже від цього залежить ефективність протиепідемічних заходів, які проводяться у столиці!”, – написав Поворозник.

Він також повідомив, що медзакладам первинної ланки доручено забезпечити можливість оформлення лікарняних листків особам із симптомами ГРВІ, що повернулися із країн, де зареєстровані випадки COVID-19, без відвідування ними закладів охорони здоров’я. “За умови нетяжкого стану перебігу хвороби та постійного онлайн-моніторингу (телефонний, відеозв’язок) стану здоров’я лікарем, із яким підписано Декларацію на медичне обслуговування”, – уточнив Поворозник.

Next Post

За минулий тиждень у Києві 15 дітей постраждали від домашнього насильства – Марина Хонда

Вт Бер 10 , 2020
Протягом минулого тижня у Києві зафіксовано 616 звернень щодо домашнього насильства, що на 56 звернень більше у порівнянні з попереднім тижнем. Від загальної кількості 15 випадків стосувалися насильства над дітьми. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда. «Згідно зі зведеною інформацією від поліції, районних соціальних служб та Київського міського […]
Домашнє насильство

Можливо ви пропустили?