Що відомо про митрополита Епіфанія, який очолив українську помісну церкву

Новому главі помісної української православної церкви Епіфанію, якого обрали на Об’єднавчому соборі 15 грудня, всього 39 років.
Про це пише Апостроф.
Його коротка біографія опублікована на офіційному сайті УПЦ КП.
Як зазначається, предстоятель пупців народився 3 лютого 1979 року в селі Вовкове Іванівського району Одеської області.
Він доктор наук з богослов’я, ректор і професор кафедри біблійних і філологічних дисциплін Київської православної богословської академії, постійний член Священного Синоду та голова Синодального управління у справах духовної освіти УПЦ Київського патріархату, член Вищої церковної ради УПЦ Київського Патріархату, намісник Свято-Михайлівського Видубицького чоловічого монастиря (Київ).
Член Національної спілки журналістів України та Міжнародної федерації журналістів.
У 1996 році закінчив Старожадовскую середню школу I-III ступенів (Сторожинецького району Чернівецької області), Київську духовну семінарію і Духовну академію.
Стажувався в Афінському національному університеті на філософському факультеті (Греція).
Обіймав посади секретаря-референта Рівненського єпархіального управління та особистого секретаря митрополита Рівненського і Острозького Даниїла, прес-секретаря Рівненського єпархіального управління. Був редактором інтернет-проекту “Рівне православне”.
З благословення Святійшого Патріарха Філарета 21 грудня 2007 архієпископом Переяслав-Хмельницьким Димитрієм у Михайлівському Золотоверхому монастирі пострижений у чернецтво з ім’ям Епіфаній в честь святителя Епіфанія Кіпрського.
Рішенням Архієрейського собору УПЦ КП від 28 червня 2013 року возведений в сан митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського і призначений Патріаршим намісником з правами єпархіального архієрея.
Рішенням Священного Синоду УПЦ КП від 13 грудня 2017 Єпіфаній отримав титул митрополит Переяславський і Білоцерківський.

Next Post

Вибух будинку в Фастові: поліція зробила важливу заяву

Сб Гру 15 , 2018
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження у справі про вибух в п’ятиповерховому будинку в Фастові за статтею про порушення пожежної безпеки. Про це повідомляє прес-служба поліції Київської області. “За фактом вибуху відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Призначений ряд відповідних експертиз”, – йдеться […]

Можливо ви пропустили?