Договір цесії на квартиру

Скористатися переуступкою та скласти договір цесії на квартиру необхідно, якщо людина налаштована купити житло у привабливому ЖК, але всі апартаменти вже були продані.

Такий спосіб користується попитом під час продажу елітної нерухомості Києва у новобудовах, оскільки на фінальних стадіях будівництва всі апартаменти, як правило, вже розпродані.

У чому суть договору цесії?

Майбутні господарі будинку цікавляться, що таке договір цесії на квартиру та які переваги він надає. Сенс полягає в тому, що передаються від однієї особи іншій людині права та обов’язки за згодою пайової участі. Цедентом називають пайовика, а цесіонарієм людини, яка купує права та обов’язки у пайовому будівництві. Ті, хто купують апартаменти ще на стадії будівництва фундаменту, можуть заробити хорошу суму, перепродуючи житло за фактом завершення будівництва. Такі інвестори “в майбутнє” отримують дохід, що називається цесією.

У свою чергу договір переуступки допомагає убезпечити людину, яка купила частку в новобудові, але не хоче ризикувати втратити вкладення за умови, якщо зміниться обставини. До того ж, якщо людина вирішить розірвати із забудовником договір цесії на квартиру, вона може зіткнутися з неприємностями, штрафами та іншими видами збитків, тоді як можливість продати свою частку передбачає повернення фінансів у повному обсязі та з додатковим доходом. Переуступка прав може бути реалізована до того моменту, доки вони не будуть реалізовані. Інакше висловлюючись, за фактом реалізації акта прийому-передачі житлоплощі сформувати договір цесії не вийде.

Фахівці агентства з нерухомості Києва можуть розповісти детальніше про вигоду, юридичні нюанси, потенційні ризики оформлення договору цесії на квартиру та надати індивідуальні консультації.

У чому мінус переуступки?

Крім позитивних сторін, таке рішення може бути пов’язане зі складнощами, ризиками для цесіонарія та цедента.

  • Процес може тривати багато часу. Оскільки потрібно зв’язатися із забудовником, знайти покупця і провести реєстрацію документів у державному реєстрі.
  • Процедура оподатковується.
  • Покупець не може стати власником готової нерухомості, йому надається виключно право вимоги. Тому завжди є ризик, що забудовник оголосить себе банкрутом, а житло буде й надалі недобудованим.
  • Існує ризик купівлі апартаментів, за які пайовик ще не зробив повну виплату забудовнику.
  • Покупець може зіткнутися з подвійним продажем через те, що договір не був офіційно зареєстрований.

Фахівці стверджують, що завірити договір цесії на квартиру потрібно обов’язково. Інакше якщо угода не буде юридично підкріплена та виявиться фіктивною, то покупець залишиться ні з чим. Без виплачених грошей та нерухомості. Щоб не натрапити на афериста, важливо співпрацювати з перевіреними забудовниками та отримувати нотаріальне підтвердження для всієї документації.

Next Post

Другий день поспіль: у Києві зафіксували нові температурні рекорди

Вт Сер 29 , 2023
У столиці України другий день поспіль фіксуються нові температурні рекорди – метеорологи продовжують спостерігати підвищення температури повітря. Про це повідомила у Facebook Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського. За даними синоптиків, температура повітря в Києві в ніч на понеділок виявилася теплою, оскільки вона не опустилася нижче за +21,3°С. Це перевищує на 1,4°С попереднє значення 1943 та 2022 […]
Температурний рекорд

Можливо ви пропустили?