У зоні відчуження модернізують полігон твердих побутових відходів

звалище лелів

У зоні відчуження з 1996 року на території діючого полігону твердих побутових відходів “Лелів” захоронюється сміття.

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з посиланням на сторінку “Державне агентство України з управління зоною відчуження” у Faсebook.

Щороку від діяльності підприємств та підрядних організацій у зоні відчуження утворюється близько 5 000 кубічних метрів побутових відходів.  Полігон має всю необхідну документацію та веде свою діяльність із дотриманням усіх вимог та умов експлуатації.

Згідно з українським законодавством забороняється захоронення побутових відходів без попереднього сортування, але у бюджеті Державного спеціалізованого підприємства “Об’єднання “Радон”, яке відповідає за цей полігон, не передбачено жодних фінансових видатків на сортування сміття. Також полігон твердих побутових відходів “Лелів” потребує реконструкції та модернізації.

Проблема поводження із побутовими відходами – це виклик ХХІ століття. Для того, щоб це не перетворилося на екологічну катастрофу, відповідні кроки мають бути зроблені уже сьогодні. Саме тому, було прийнято рішення про залучення комерційної структури ТОВ “Консалт-Світязь” до проведення робіт із сортування сміття. А для того, щоб не створювати додаткового фінансового навантаження на державний бюджет, було прийнято рішення, що за комерційним тарифом попередньо відсортоване сміття буде прийматися на полігоні твердих побутових відходів «Лелів», – наголошує перший заступник Голови ДАЗВ Андрій Пляцко.

Підприємство ТОВ “Консалт-Світязь” отримало спеціальний дозвіл на проведення діяльності на території твердих побутових відходів “Лелів”. Зокрема, підприємство має право на збирання безпечних відходів, їх оброблення та видалення, а також відновлення відсортованих відходів.

Раніше ми повідомляли, що біля Офісу президента почали облаштовувати ковзанку. 

Next Post

В Україні найвища ціна на електроенергію в Європі, - Єврокомісія

Пн Лис 30 , 2020
В Україні в другому кварталі 2020 року середня ціна на електроенергію на Ринку на добу вперед (РДВ) була вищою, ніж у країнах Євросоюзу. Про це йдеться у звіті Європейської комісії про ситуацію на європейських енергоринках, повідомляє “Бізнес.Цензор”. З документа випливає, що в другому кварталі 2020-го найвищі ціни на електроенергію в […]
ТЕЦ

Можливо ви пропустили?