У ДСНС назвали причину виникнення щільного смогу, що огорнув Київ

У ДСНС повідомили ймовірні причини виникнення густого смогу, що накрив столицю.

“Це те саме явище, яке було кілька місяців тому в мегаполісах. Через певні погодні умови накопичується субпродути горіння, вихлопний дим від автомобілів. Треба звіритися з Гідрометеоцентром, яка вологість, вітер. Але ніяких пожеж, які могли спровокувати такий стан, який у нас в столиці зараз, у нас нема”, – повідомила “5 каналу” речниця ГУ ДСНС у місті Києві Світлана Водолага, передає ІНФОРМАТОР.

У КМДА повідомили, що причини метеорологічної димки над столицею – густий туман та відсутність вітру.

“За прогнозом Українського гідрометцентру до кінця доби 8 березня, вночі та вранці 9 березня у Києві утримається туман, видимість 200-500 м. При цьому швидкість вітру не перевищує 3 м на секунду, що спричинює так звану температурну інверсію: зміна температурного шару і відсутність вітру не дає підніматися вгору нижньому шару атмосфери”, – повідомили в Управлінні з питань надзвичайних ситуацій КМДА.

Там додали, що утворення метеорологічної димки над столицею є типовим явищем для мегаполісів і пов’язане виключно з погодними умовами, повідомляють фахівці Управління.

“Димка розвіється одразу, як тільки зміняться погодні умови, зокрема, інтенсивність руху повітря”, – наголосили КМДА. Міська влада також звертається до водіїв із проханням бути максимально уважними на дорогах.

Next Post

Смог в Киеве в очередной раз вскрыл несколько системных проблем

Пт Бер 10 , 2017
Смог в Киеве в очередной раз вскрыл несколько системных проблем, например отсутствие адекватной дорожной разметки. Об этом пишет пользователь Emil Salmanov на своей страничке в Facebook. – В городе отсутсвует адекватная разметка. По ней можно было бы ориентироваться, куда идёт направление дороги, хотя бы на несколько метров за “стеной” тумана. […]
туман

Можливо ви пропустили?