У ВДНГ прокоментували знесення павільону номер 19

ВДНГ

Як зазначає адміністрація комплексу, оригінальна конструкція павільйону №19 та його комунікації не розраховані для стаціонарного розташування навчальних аудиторій, лабораторій, бібліотеки та іншого, оскільки споруда спочатку була створена для нерегулярної демонстрації продукції передових промислових та господарських підприємств.

“Тому для можливості подальшої експлуатації цього павільйону ВДНГ та розміщення у ньому освітнього проекту зараз проводиться підготовка до реконструкції будівлі – зокрема, демонтаж стін та перекриттів”, – пояснили в Експоцентрі.

Також наголошується, що роботи з облаштування освітнього кластера на території ВДНГ затвердили Концепцією розвитку Національного комплексу “Експоцентр України” ще у 2017 році, тоді павільйон №19 також планувалося реконструювати. „Президентський університет” на території ВДНГ також є частиною майбутнього освітнього кластера.

Гендиректор Експоцентру Євген Мушкін також прокоментував, що влітку команді проекту “Кураж” було запропоновано переїзд до павільйону №1.

“Олена  відповіла зустрічною пропозицією — разом із командою вона пропрацювала концепт унікального оновленого проекту “Кураж Базар” на ВДНГ. Ознайомившись із попередньою ідеєю, ми підтримали Олену та зайнялися пошуком партнерів для розробки повноцінної концепції та проектної документації нової інфраструктури для “Куражу”. Альона взяла тайм-аут, щоб усе ще раз осмислити та детально опрацювати оновлений формат”, – розповідає Мушкін.

За його словами, команді “Куражу” запропонували працевлаштування на період паузи проекту та залучення до проектів розвитку Експоцентру.

Щодо ліфта, який встановили в павільйоні №19 за рахунок благодійників і за який Гудкова попросила компенсацію у розмірі мільйона гривень, Мушкін зазначив, що “Експоцентр не має ні юридичної, ні фінансової спроможності” компенсувати благодійні внески, тому ці кошти будуть залучені у вигляді спонсорської. допомоги та до кінця 2022 року всю суму планують направити на благодійність.

Раніше ми повідомляли, що у Дніпровському районі запустили новий трамвайний маршрут

Next Post

Тищенко в Київраді назвав депутата “дівчинкою, яка посміхається під час війни”

Пт Лют 4 , 2022
Депутат від “Слуги народу” Микола Тищенко осоромився під час коментування створення райрад в Києві. Його слова було важко зрозуміти, а ще він назвав народну депутатку “дівчинкою, яка посміхається під час війни”.  Сесія, яка пройшла вчора, транслювалася на сайті Київради. Тищенко був проти створення районних рад і вимагав перенести голосування такими […]
Тищенко

Можливо ви пропустили?