У Києві на пеньку серед будинків знайшли мертвого крокодила

крокодил

Жінка на прогулянці знайшла крокодила. Вирішила, що це іграшка і поставила на пеньок для краси. Проте рептилія виявилась справжньою, але мертвою. Вона налякала мешканців столиці, а згодом і взагалі кудись зникла.

На прогулянці Лідія Іванівна була разом з собакою, поміж будинками у траві побачила крокодила.

“Я пройшла туди, потім назад. Потім думаю, чого він буде тут лежати. Я покладу його на клумбі, буде краса в нас”, – розповіла жінка.

Вже неживу тварину, жінка поставила на пеньок як декорацію. Каже, що думала це просто іграшка. Однак інші мешканці будинків розгледіли в декорації справжнього крокодила. Люди шоковані, адже навколо лише житлові будинки. Та комусь така прикраса біля клумби взагалі не сподобалась, і мертвого крокодила скинули назад у траву.

Зоолог Кирило Суліма після огляду рептилії підтвердив, що це не іграшка, а справжній крокодил з ознаками виснаження.

“Він схожий на породу каймана Кюв’є”, – додав зоолог. За його словами, померла рептилія дні 3 тому, їй не вистачало їжі, а ще вона хворіла. Проте власники все ж намагалися лікувати крокодила.

“Видно такі невеличкі виразки, це скоріше за все грибкові ураження або опіки. Дуже важко сказати в таких умовах. Вони оброблені синькою, тобто ця тварина при житті проходила огляд і лікування у ветеринара”, – зазначив зоолог.

Чоловік каже, що рептилія могла загинути через неналежне поводження з нею. Заводити вдома екзотичних тварин законодавство України не забороняє. Проте треба отримати багато дозволів.

“Приватній особі отримати цей дозвіл дуже важко. Насправді таких тварин завозять контрабандою і продають тут. Тут їх розмножують і продають вже маленьких”, – зауважила експертка з екзотичних тварин Наталія Попова.

Джерело

Next Post

Трансформаторну будку на Оболоні прикрасили яскравим муралом

Пт Лис 12 , 2021
На двох стінах трансформаторної підстанці за адресою Оболонський проспект, 13 триває створення муралу. Автор зображення київський мураліст Віталій Гідеван вже намалював папугу, згодом поруч з’явиться й какаду. Це вже третій проєкт митця, який він втілює за сприяння Оболонської районної держадміністрації. Так, влітку на стінах старої підстанції на проспекті Героїв Сталінграда, 46 він створив зображення, яке голосуванням обирали місцеві мешканці. Згодом, на стіні біля […]
мурал

Можливо ви пропустили?