Київський монумент «Батьківщина-Мати» та міст Патона декомунізують

Батьківщина мати

В Інституті національної пам’яті повідомили про плани демонтувати щит з радянською символікою монументу «Батьківщини-Матері» та анонсували початок реконструкції моста Патона і пам’ятника Щорсу в столиці України у рамках декомунізації.

Про це розповів директор Інституту нацпам’яті Антон Дробович.

Зазначається, що пандемія коронавіруса суттєво загальмувала процес декомунізації статуї «Батьківщини-Матері», проте наразі є меценати, що допоможуть демонтувати герб СРСР зі щита столичного монументу. Ця процедура триватиме орієнтовно протягом року.

«Ми провели консультації, навіть знайшли меценатів, готових допомогти з демонтажем герба зі щита на монументі. Єдине, що через пандемію коронавіруса ні міністерству, ні уряду було не до того. Відправна точка — рішення уряду про усунення. На процедуру демонтажу потрібен орієнтовно рік», — відмітив Дробович.

За його словами, декомунізації підлягають також пам’ятник Щорсу та міст Патона, де найближчим часом почнеться реконструкція. Однак зірки на ВДНГ демонтувати поки не планують.

Також він підкреслив, що пам’ятник Щорсу поки стоїть на своєму місці через те, що не вистачило грошей на створення музею радянської пропаганди на ВДНГ у Києві.

Next Post

У Києві почали вакцинувати від COVID людей віком за 80

Чт Бер 25 , 2021
Громадянам віком від 80 років почали робити щеплення від коронавірусу у столиці. Про це повідомив у Facebook міністр охорони здоров’я Максим Степанов. «Для нас важливо було запустити пункти щеплень, вони запрацювали вчора, вчора біля 50 людей зробили щеплення, сьогодні така ж кількість планує зробити щеплення, із загальної кількості 1237 людей, яким […]
Щеплення

Можливо ви пропустили?