Київський археолог очолить Національний музей історії України

За підсумками відкритого конкурсу, в якому взяли участь 7 претендентів, генеральним директором Національний Музей Історії України – НМІУ обраний відомий археолог, д.і.н. Федір Андрощук. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці ICOM-Україна.

За нього проголосували 6 членів комісії з 9.

Ще три голоси отримав діючий заступник гендиректора НМІУ Богдан Патриляк.

Андрощук має приступити до виконання обов’язків з 17 березня 2020 р., коли закінчиться контракт у діючого генерального директора Тетяни Сосновської (також брала участь у конкурсі, отримала 0 голосів).

Робочий стаж Федора Андрощука нараховує 33 роки,  з яких 20 пов’язані з музеями України та Швеції. Зокрема, у 2003-му він ініціював виставку «Вікінги на Сході» в Національному музеї історії України.

– Одним із складових завдань моєї діяльності бачу поширення інформації про історію музейної справи та досвід скандинавських країн, – написав Федір Андрощук у мотиваційному листі.   – Запозичення певних оргаізаційних стратегій, що рекомендували себе позитивно, а також перевірені часом, я вважаю цілком можливим і перспективним підходом до вдосконалення роботи Національного музею історії України.

Джерело

Next Post

Коронавірус в Україні: Кличко розпорядився щодня вимірювати температуру дітям у школах і дитсадках

Вт Бер 3 , 2020
Коронавірус в Україні поки зафіксовано в Чернівцях, але це стало тривожним сигналом для інших регіонів країни. Мер Києва Віталій Кличко вирішив розповісти, які запобіжні заходи вжито столичною владою для запобігання поширенню смертельної інфекції. Кличко заявив, що в усіх школах і дитячих садках Києва щоранку у дітей буде вимірюватися температура. У семи київських лікарнях підготовлені бази для госпіталізації пацієнтів […]

Можливо ви пропустили?